Surinaamse pindasaus

Surinaamse pindasaus
Deel met je vrienden:

Surinaamse pindasaus

1 van 1 stem
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Lunch, Snack
Keuken: Surinaamse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 2 minuten
Totale tijd: 12 minuten
Porties: 2 schaaltjes

Ingrediënten

  • 235 gram gezouten pinda's
  • 4 teentjes knoflook grof gesneden
  • 1 rode peper grof gesneden
  • 2 centimeter verse gember geschild en grof gesneden
  • 1 sjalot geschild en grof gesneden
  • 1 eetlepel sambal badjak
  • 6 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • warm water
  • snuf vers gemalen zwarte peper

Instructies

  • Meng in een keukenmachine de pinda's met de rode peper, knoflook, sjalot, gember, bruine basterdsuiker, ketjap manis en een snuf vers gemalen zwarte peper tot een smeuïge substantie. Vries de helft van de boemboe in. Meng de andere helft met warm water tot je de dikte van de pindasaus hebt, die jij lekker vindt. Verwarm dit even kort op het vuur.