Deze heerlijke spaghetti met Boursin en groenten staat binnen 30 minuten op tafel. Ideaal als je een lange dag achter de rug hebt en zowel iets gezonds als iets lekkers op tafel wilt zetten. Nu vind ik pasta daar sowieso altijd ideaal voor. De meeste pasta recepten zijn namelijk niet zo moeilijk om te maken en eigenlijk altijd lekker. Welke groenten je gebruikt kan je natuurlijk ook helemaal zelf kiezen. Voor dit recept gebruik ik courgette en aubergine. Nu moet je deze groenten wel zelf in blokjes snijden. Je zou er dus ook voor kunnen kiezen om de spaghetti met Boursin te maken met een zak kant en klare wokgroenten. Dan staat de pasta zelfs met een kwartiertje al op tafel.
Spaghetti met Boursin en groenten
Spaghetti met Boursin en groenten
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekIngrediënten
- 300 gram spaghetti
- 1 ui gesnipperd
- 3 teentjes knoflook geraspt
- 250 gram gerookte spekblokjes
- 1 courgette in blokjes gesneden
- 1 aubergine in blokjes gesneden
- 250 gram cherry tomaatjes gehalveerd
- 1 kuipje Boursin 150 gram
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden
- 1 rode peper fijngehakt
- 75 gram extra belegen kaas geraspt
- olijfolie
- snuf vers gemalen zwarte peper en zout
- 250 ml slagroom optioneel
Instructies
- Kook de pasta gaar volgens de beschrijving op de verpakking. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de uien met de rode peper, de spekjes en een snuf peper/zout. Als de spekjes een beetje knapperig zijn, voeg dan de knoflook, paprikapoeder, Italiaanse kruiden, tomaatjes, courgette en aubergine toe. Bak dit tot de groenten beetgaar zijn. Voeg de Boursin toe en roer dit door het groenten mengsel. Wil je een romigere saus, voeg dan nog 250 ml slagroom toe. Breng eventueel extra op smaak met peper en zout.
- Roer de spaghetti door de saus en bestrooi met de geraspte kaas. Houd je net zoals ons van pit, bestrooi de pasta dan met wat extra fijngehakte rode peper.
- TIP: wil je sneller klaar zijn, gebruik dan gewoon een zak kant en klare Italiaanse wokgroenten i.p.v de courgette en aubergine.
TIP: ik gebruikte de Boursin variant Garlic & Herbs. (gelige verpakking) Dit omdat Amaranthe hier helemaal gek op is. Welke variant jij wilt gebruiken, mag je uiteraard helemaal zelf kiezen. Deze pasta maak ik ook weleens met een goedkoper huismerk en dat gaat ook prima. Er zit aan de Boursin variant wel een meer uitgesproken smaak, wat net even lekkerder is.
Pasta met Boursin
Deze spaghetti met Boursin was echt weer smullen en ook de kids hebben goed gegeten. Ja, zelfs Amaranthe…..dat zegt dus heel wat! Wij hebben nog verse rode peper uit onze tuin en die zijn echt zo lekker. Uiteraard ging er dus nog wat extra rode peper over de pasta.
Voor bij de pasta bakte ik een vers brood die we heerlijk konden dippen in een mengsel van extra vierge olijfolie, peper, zeezout en een snuf pul biber (chilivlokken). Zie je trouwens die enorme bollen knoflook op de foto? Die heb ik van mijn schoonouders uit Frankrijk gekregen. Dat is echt zulke lekkere knoflook! Ieder jaar gaan mijn schoonouders naar Frankrijk en meestal nemen ze speciaal voor ons deze heerlijke knoflook mee. Vorig jaar konden ze helaas ze niet vinden op de markt, dus ik was nu extra blij hiermee.