Trefwoord: Boursin, pasta, pasta recepten, spaghetti
Voorbereidingstijd: 10 minutenminuten
Bereidingstijd: 15 minutenminuten
Totale tijd: 25 minutenminuten
Servings: 4personen
Scherm blijft aan zolang je kookt.
Ingredients
300gramspaghetti
1uigesnipperd
3teentjesknoflookgeraspt
250gram gerookte spekblokjes
1courgettein blokjes gesneden
1auberginein blokjes gesneden
250gramcherry tomaatjesgehalveerd
1kuipjeBoursin150 gram
2theelepelspaprikapoeder
2theelepelsgedroogde Italiaanse kruiden
1rode peperfijngehakt
75gramextra belegen kaasgeraspt
olijfolie
snufvers gemalen zwarte peper en zout
250mlslagroomoptioneel
Instructions
Kook de pasta gaar volgens de beschrijving op de verpakking. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de uien met de rode peper, de spekjes en een snuf peper/zout. Als de spekjes een beetje knapperig zijn, voeg dan de knoflook, paprikapoeder, Italiaanse kruiden, tomaatjes, courgette en aubergine toe. Bak dit tot de groenten beetgaar zijn. Voeg de Boursin toe en roer dit door het groenten mengsel. Wil je een romigere saus, voeg dan nog 250 ml slagroom toe. Breng eventueel extra op smaak met peper en zout.
Roer de spaghetti door de saus en bestrooi met de geraspte kaas. Houd je net zoals ons van pit, bestrooi de pasta dan met wat extra fijngehakte rode peper.
TIP: wil je sneller klaar zijn, gebruik dan gewoon een zak kant en klare Italiaanse wokgroenten i.p.v de courgette en aubergine.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!