Spaghetti in tomatensaus met gehakt en courgette. Deze simpele pasta avondmaaltijd is lekker, redelijk gezond en snel te bereiden.
Deze maaltijd is overigens ook prima vegetarisch te maken. Gebruik dan vegetarisch gehakt of voeg meer groenten toe in plaats van (vega) gehakt.
Wij eten deze spaghetti zeer regelmatig en het is echt een ideale doordeweekse avondmaaltijd.
Spaghetti of een andere pastasoort gebruiken
Zelf eet ik graag spaghetti of linguine maar voel je uiteraard vrij om een andere pasta te gebruiken. Zo kun je natuurlijk ook penne, macaroni, fusilli of rigatoni gebruiken.
Ook erg lekker is om gevulde ravioli te gebruiken. Wanneer je varieert in je pastasoort heb je toch iedere keer weer een andere avondmaaltijd op tafel staan. Wil je deze maaltijd gezonder maken? Kies dan voor een volkoren pasta variant. Zelf gebruik ik ook steeds vaker een glutenvrije pasta.
Eet jij net zoals graag pasta? Probeer dan ook eens de volgende recepten: orzo in tomatensaus met gehaktballetjes, spaghetti in simpele tomatensaus met rozemarijn of maak eens de pastasalade met pesto en kip.
Recept spaghetti in tomatensaus met gehakt en courgette
spaghetti in tomatensaus met gehakt en courgette
Ingrediënten
- 300 gram spaghetti of andere pastasoort naar eigen wens
- 300 gram half om half gehakt rundergehakt of vega gehakt kan ook
- 500 milliliter gezeefde tomaten
- 1 ui gesnipperd
- 3 teentjes knoflook geraspt of fijngehakt
- 1 courgette in blokjes gesneden
- 200 gram cherrytomaten gehalveerd
- 1 groentebouillonblokje
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 1 theelepel gewone paprikapoeder
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 eetlepel gedroogde oregano of Italiaanse kruiden
- flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
- 1 theelepel suiker
- zonnebloemolie
- 100 gram extra belegen kaas geraspt
Instructies
- Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Bak de uien met de blokjes courgette, knoflook, cherrytomaten en specerijen voor ongeveer 3 minuten op middelhoog vuur.
- Zet het vuur iets hoger, voeg het gehakt toe en bak rondom goudbruin aan.
- Zet het vuur lager, voeg de gezeefde tomaten toe samen met de suiker en laat 20 minuten zonder deksel op de pan pruttelen.
- Kook ondertussen de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking samen met een groentebouillonblokje.
- Schep de gekookte pasta door de tomatensaus en bestrooi eventueel met geraspte kaas naar eigen wens.
- TIP: ook erg lekker is om een scheut rode of witte wijn door de saus te doen.
- TIP: wil je liever geen suiker gebruiken dan kan je dit ook achterwege laten.
- TIP: ik heb bijna altijd verse basilicum in huis en dat is ook erg lekker eroverheen.
Groenten door de pastasaus
Ik heb dit keer courgette gebruikt maar ook hierin kan je natuurlijk zelf gaan variëren. Gebruik bijvoorbeeld eens paprika, aubergine, champignons, broccoli roosjes of gebruik een combinatie van verschillende groenten.
Wil je lekker snel klaar zijn en niets te hoeven snijden? Dan kan je ook prima een zak Italiaanse roerbakgroenten gebruiken.
spaghetti in tomatensaus met gehakt en courgette
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken