Spaghetti in tomatensaus met gehakt en courgette. Deze simpele pasta avondmaaltijd is erg lekker en snel te bereiden. Je kunt de pastamaaltijd ook prima vegetarisch maken. Gebruik dan vegetarisch gehakt of voeg meer groenten toe in plaats van (vega) gehakt.
Wij eten deze spaghetti zeer regelmatig en het is een ideale doordeweekse avondmaaltijd. Binnen 30 minuten zet je de pasta al op tafel.
👉 Dit lees je vandaag bij ons:
- Hoe maak je deze snelle spaghetti met gehakt en courgette
- Veelgestelde vragen over de pasta
- Welke pasta kan je gebruiken
- Variatie tips met verschillende soorten groenten
- Nog meer lekkere pasta recepten

Hoe maak je de spaghetti in tomatensaus met gehakt en courgette
Voor deze snelle pasta heb je maar twee pannen nodig en de saus hoeft ook niet uren te pruttelen. Je kookt de spaghetti gaar met een bouillonblokje, waardoor je pasta zelf ook lekker veel smaak krijgt. Dus duik snel de keuken in en ga daarna lekker smullen!

spaghetti in tomatensaus met gehakt en courgette
Wat heb je nodig (ingrediënten)
- 300 gram spaghetti of andere pastasoort naar eigen wens
- 300 gram half om half gehakt rundergehakt of vega gehakt kan ook
- 500 milliliter gezeefde tomaten
- 1 ui gesnipperd
- 3 teentjes knoflook geraspt of fijngehakt
- 1 courgette in blokjes gesneden
- 200 gram cherrytomaten gehalveerd
- 1 groentebouillonblokje
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 1 theelepel gewone paprikapoeder
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 eetlepel gedroogde oregano of Italiaanse kruiden
- flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
- 1 theelepel suiker
- zonnebloemolie
- 100 gram extra belegen kaas geraspt
Zo maak je het (bereidingswijze)
- Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Bak de uien met de blokjes courgette, knoflook, cherrytomaten en specerijen voor ongeveer 3 minuten op middelhoog vuur.
- Zet het vuur iets hoger, voeg het gehakt toe en bak rondom goudbruin aan.
- Zet het vuur lager, voeg de gezeefde tomaten toe samen met de suiker en laat 20 minuten zonder deksel op de pan zachtjes pruttelen.
- Kook ondertussen de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking samen met een groentebouillonblokje.
- Schep de gekookte pasta door de tomatensaus en bestrooi eventueel met geraspte kaas naar eigen wens.
- TIP: ook erg lekker is om een scheut rode of witte wijn door de saus te doen.
- TIP: wil je liever geen suiker gebruiken dan kan je dit ook achterwege laten.
- TIP: ik heb bijna altijd verse basilicum in huis en dat is ook erg lekker eroverheen.
Notities
Veelgestelde vragen over de spaghetti met courgette
Zeker! De saus is juist lekker om van te voren klaar te maken. Zo kunnen alle smaken goed intrekken. Je hoeft dan alleen nog de pasta te koken.
Absoluut, vervang dan het gehakt gewoon voor vegetarisch gehakt. Ook lekker is extra groenten toe te voegen of het gehakt voor linzen te vervangen.
Nee, ik vind persoonlijk dat de courgette na het ontdooien dan te drassing van structuur wordt. En dat is zonde van de smaak.
Welke pasta is lekker?
Zelf eet ik deze pastasaus graag met spaghetti of linguine, maar voel je uiteraard vrij om een andere pasta te gebruiken. Zo kun je natuurlijk ook penne, macaroni, fusilli of rigatoni gebruiken.
Ook erg lekker is om gevulde ravioli te gebruiken. Wanneer je varieert in je pastasoort heb je toch iedere keer weer een andere avondmaaltijd op tafel staan. Wil je deze maaltijd gezonder maken? Kies dan voor een volkoren pasta variant. Zelf gebruik ik ook steeds vaker een glutenvrije pasta.



Variëren met verschillende soorten groenten
Ik heb dit keer courgette gebruikt maar ook hierin kan je natuurlijk zelf gaan variëren. Gebruik bijvoorbeeld eens paprika, aubergine, champignons, broccoli roosjes of gebruik een combinatie van verschillende groenten.
Wil je lekker snel klaar zijn en niets te hoeven snijden? Dan kan je ook prima een zak Italiaanse roerbakgroenten gebruiken.
Nog meer lekkere pasta recepten
Eet jij ook zo graag pasta? Probeer dan ook eens de volgende recepten:
orzo in tomatensaus met gehaktballetjes – snel klaar en super lekker
spaghetti in simpele tomatensaus met rozemarijn – makkelijk te maken en geeft je een vakantiegevoel
pastasalade met pesto en kip – een klassieker die gewoon altijd lekker blijft!

Ik hoop dat jij net zo gaat genieten van deze spaghetti in tomatensaus met gehakt en courgette als wij thuis regelmatig doen. Eet smakelijk alvast. 😋