Spaanse dorade met patatas bravas

Spaanse dorade met patatas bravas
Deel met je vrienden:

Spaanse dorade met patatas bravas

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Keuken: Spaanse
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 stuks dorade vis
  • snuf peper en zout
  • roomboter en olie
  • 1 citroen in partjes gesneden

PATATAS BRAVAS

  • 750 gram iets kruimige aardappelen (kook de aardappelen eerst even kort voor)
  • flinke scheut olijfolie
  • 2,5 theelepels gerookte paprikapoeder
  • 3 teentjes knoflook geraspt
  • snufje chilivlokken
  • 3 takjes verse rozemarijn blaadjes grof gehakt
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zout

GEROOSTERDE TOMATEN EN PAPRIKA

  • 2 puntpaprika's in reepjes gesneden
  • 500 gram cherrytomaatjes
  • olijfolie
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Kook de aardappelen even voor tot je ze net aan in kan prikken. (ik doe dit altijd een dag van te voren) Spoel ze af met koud water. Snijd de aardappelen in partjes.
  • Meng in een mengkom de aardappelpartjes met een flinke scheut olijfolie, snuf peper, snuf zout, gerookte paprikapoeder, chilivlokken, knoflook en de rozemarijn. Leg de aardappelpartjes vervolgens verspreid over een bakplaat en bak ze in 30 minuten goudbruin.
  • Leg de stukjes paprika en cherrytomaten op de andere bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met een snuf peper en zout. Zet deze bakplaat bij de patatas bravas in de oven en bak ze net zo lang.
  • Bak 5 minuten voordat de patatas bravas en geroosterde groenten klaar zijn de dorade. Breng de dorade eventueel op smaak met een snuf peper en zout. Bak de vis in een scheut olie en klontje roomboter ongeveer 2-3 minuten per kant. Serveer bij de vis de partjes citroen.
  • Lekker met zelfgemaakte aioli. Voor het recept kijk op Familie over de Kook naar het recept om zelf mayonaise te maken en voeg hier 1-2 teentjes knoflook aan toe.