750gramiets kruimige aardappelen(kook de aardappelen eerst even kort voor)
flinke scheutolijfolie
2,5theelepelsgerookte paprikapoeder
3teentjesknoflookgeraspt
snufjechilivlokken
3takjesverse rozemarijnblaadjes grof gehakt
snufvers gemalen zwarte peper en zout
GEROOSTERDE TOMATEN EN PAPRIKA
2puntpaprika'sin reepjes gesneden
500gramcherrytomaatjes
olijfolie
snufvers gemalen zwarte peper en zout
Instructions
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Kook de aardappelen even voor tot je ze net aan in kan prikken. (ik doe dit altijd een dag van te voren) Spoel ze af met koud water. Snijd de aardappelen in partjes.
Meng in een mengkom de aardappelpartjes met een flinke scheut olijfolie, snuf peper, snuf zout, gerookte paprikapoeder, chilivlokken, knoflook en de rozemarijn. Leg de aardappelpartjes vervolgens verspreid over een bakplaat en bak ze in 30 minuten goudbruin.
Leg de stukjes paprika en cherrytomaten op de andere bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met een snuf peper en zout. Zet deze bakplaat bij de patatas bravas in de oven en bak ze net zo lang.
Bak 5 minuten voordat de patatas bravas en geroosterde groenten klaar zijn de dorade. Breng de dorade eventueel op smaak met een snuf peper en zout. Bak de vis in een scheut olie en klontje roomboter ongeveer 2-3 minuten per kant. Serveer bij de vis de partjes citroen.
Lekker met zelfgemaakte aioli. Voor het recept kijk op Familie over de Kook naar het recept om zelf mayonaise te maken en voeg hier 1-2 teentjes knoflook aan toe.