Snelle tomatensoep met verse tomaten. Deze heerlijke en simpele tomatensoep is met een half uurtje al klaar. Ik zeg smullen maar.
Onze oudste dochter Beaudine is helemaal verzot op tomatensoep en zou dat iedere dag wel kunnen eten. Zowel voor de lunch als voor avondeten.
Verse tomaten
Voor deze tomatensoep gebruik ik verse tomaten. Wel is het heel belangrijk dat je rijpe tomaten gebruikt. Rijpe tomaten bevatten namelijk veel meer smaak en daardoor zal je soep ook echt veel lekkerder qua smaak worden.
Welk soort tomaten je gebruikt maakt niet zo heel veel uit. Durf daarom ook vooral te experimenteren met verschillende soorten tomaten.
Eet jij ook graag een tomatensoep? Probeer dan ook eens de volgende recepten: romige tomatensoep, tomatensoep chipotle en balletjes of maak eens de Indonesische tomatensoep klaar.
Verse en gedroogde kruiden
Om de soep lekker op smaak te brengen gebruik ik zowel gedroogde als verse kruiden. Voor de gedroogde kruiden gebruik ik oregano en voor de verse kruiden gebruik ik basilicum.
Tevens breng ik de soep nog verder op smaak met ketjap manis en bruine suiker. Het is dus geen saaie tomatensoep te noemen.
Recept snelle tomatensoep met verse tomaten
Snelle tomatensoep met verse tomaten
Ingrediënten
- 500 gram tomaten in grote stukken gesneden
- 1 ui gesnipperd
- 3 teentjes knoflook in dunne plakjes gesneden
- 70 gram tomatenpuree
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- snufje chilivlokken
- 1 groentebouillonblokje
- flinke snuf versgemalen zwarte peper
- snufje zout optioneel
- 15 gram basilicum grof gehakt
- 750 mililiter water
Instructies
- Verhit een scheutje olie in een soeppan of kookpan. Bak de uien met de tomaten en knoflook voor 3-5 minuten met een snufje chilivlokken en een snuf versgemalen zwarte peper.
- Voeg de gedroogde oregano en tomatenpuree toe en bak kort mee.
- Voeg het water, groente bouillonblokje (verkruimelen), ketjap manis en bruine suiker toe. Breng aan de kook, zet het vuur zachter en laat de soep 15 minuten pruttelen.
- Voeg 2/3 van de basilicum toe en pureer vervolgens de soep met een staafmixer. Breng eventueel extra op smaak met zout en/of peper.
- Verdeel de soep over 4 kommen en serveer met de overgebleven basilicum. Eet smakelijk!
- TIP: ik vind een iets dikkere soep altijd lekkerder, dus ik voegde nog een maïzena papje toe na het mixen van de soep. Meng 2 el maizena met 4 el water en voeg dit aan de soep na het mixen toe. Zet de pan terug op het vuur en laat dan nog eventjes zachtjes pruttelen.
Snelle tomatensoep met verse tomaten
Serveer bij de soep een simpele tosti, stokbroodje met kruidenroomkaas of een stukje plaattaart. Zo heb je een heerlijke én simpele avondmaaltijd zonder gedoe. Iedereen blij aan tafel!
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.
Een heerlijke soep en een makkelijk recept. Alles staat leuk en volledig beschreven.nDank je wel!
Wat een super leuk compliment 🙂
Heel erg bedankt voor dit lieve berichtje.
Smakelijke groetjes
Marie Louise