Snelle tomatensoep met verse tomaten

Snelle tomatensoep met verse tomaten

Snelle tomatensoep met verse tomaten. Deze heerlijke en simpele tomatensoep is met een half uurtje al klaar. Ik zeg smullen maar.

snelle tomatensoep met verse tomaten

Verse tomaten

Voor deze tomatensoep gebruik ik verse tomaten. Wel is het heel belangrijk dat je rijpe tomaten gebruikt. Rijpe tomaten bevatten namelijk veel meer smaak en daardoor zal je soep ook echt veel lekkerder qua smaak worden.

Welk soort tomaten je gebruikt maakt niet zo heel veel uit. Durf daarom ook vooral te experimenteren met verschillende soorten tomaten.

Eet jij ook graag een tomatensoep? Probeer dan ook eens de volgende recepten: romige tomatensoep, tomatensoep chipotle en balletjes of maak eens de Indonesische tomatensoep klaar.

Verse en gedroogde kruiden

Om de soep lekker op smaak te brengen gebruik ik zowel gedroogde als verse kruiden. Voor de gedroogde kruiden gebruik ik oregano en voor de verse kruiden gebruik ik basilicum.

Tevens breng ik de soep nog verder op smaak met ketjap manis en bruine suiker. Het is dus geen saaie tomatensoep te noemen.

Recept snelle tomatensoep met verse tomaten

snelle tomatensoep met verse tomaten

Snelle tomatensoep met verse tomaten

Heb je trek in tomatensoep maar wil je niet lang hoeven wachten? Maak dan deze heerlijke snelle tomatensoep met verse tomaten klaar.
No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Bijgerecht, Lunch
Keuken: Nederlands
Trefwoord: simpele tomatensaus, snelle tomatensoep, soep, tomatensoep
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram tomaten in grote stukken gesneden
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook in dunne plakjes gesneden
  • 70 gram tomatenpuree
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • snufje chilivlokken
  • 1 groentebouillonblokje
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper
  • snufje zout optioneel
  • 15 gram basilicum grof gehakt
  • 750 mililiter water

Instructies

  • Verhit een scheutje olie in een soeppan of kookpan. Bak de uien met de tomaten en knoflook voor 3-5 minuten met een snufje chilivlokken en een snuf versgemalen zwarte peper. 
  • Voeg de gedroogde oregano en tomatenpuree toe en bak kort mee. 
  • Voeg het water, groente bouillonblokje (verkruimelen), ketjap manis en bruine suiker toe. Breng aan de kook, zet het vuur zachter en laat de soep 15 minuten pruttelen. 
  • Voeg 2/3 van de basilicum toe en pureer vervolgens de soep met een staafmixer. Breng eventueel extra op smaak met zout en/of peper.
  • Verdeel de soep over 4 kommen en serveer met de overgebleven basilicum. Eet smakelijk!
  • TIP: ik vind een iets dikkere soep altijd lekkerder, dus ik voegde nog een maïzena papje toe na het mixen van de soep. Meng 2 el maizena met 4 el water en voeg dit aan de soep na het mixen toe. Zet de pan terug op het vuur en laat dan nog eventjes zachtjes pruttelen.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Snelle tomatensoep met verse tomaten

snelle tomatensoep

Serveer bij de soep een simpele tosti, stokbroodje met kruidenroomkaas of een stukje plaattaart. Zo heb je een heerlijke én simpele avondmaaltijd zonder gedoe. Iedereen blij aan tafel!