snelle appeltaart met bladerdeeg

snelle appeltaart met bladerdeeg
Deel met je vrienden:

snelle appeltaart met bladerdeeg

4.5 van 4 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Nagerecht/Toetje, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken: Nederlandse
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 1 taart

Ingrediënten

  • 8 plakjes roomboter bladerdeeg ontdooid
  • 3 of 4 Jonagold appels geschild en in blokjes gesneden
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 eetlepel Kaneel
  • roomboter
  • scheutje citroensap
  • basterdsuiker
  • 1 ei geklutst
  • poedersuiker optioneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng de appelblokjes met 1 zakje vanillesuiker, scheutje citroensap en 1 eetlepel kaneel. Vet een ronde ovenschaal in met een beetje roomboter en bekleed dit met het bladerdeeg en prik met een vork gaat in de bodem. Zorg dat het bladerdeeg iets over de randen valt. Schep het appels in de taartvorm. Vouw het bladerdeeg eroverheen. Smeer dit in met het geklutste ei en bestrooi met een beetje suiker. Bak de appeltaart in 30-35 minuten gaar en goudbruin. Serveertip: een bolletje ijs en/of slagroom.