snelle appeltaart met bladerdeeg

snelle appeltaart met bladerdeeg

snelle appeltaart met bladerdeeg

3.79 van 28 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Nagerecht/Toetje, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken: Nederlandse
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 1 taart

Ingrediënten

  • 8 plakjes roomboter bladerdeeg ontdooid
  • 3 of 4 Jonagold appels geschild en in blokjes gesneden
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 eetlepel Kaneel
  • roomboter
  • scheutje citroensap
  • basterdsuiker
  • 1 ei geklutst
  • poedersuiker optioneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng de appelblokjes met 1 zakje vanillesuiker, scheutje citroensap en 1 eetlepel kaneel. Vet een ronde ovenschaal in met een beetje roomboter en bekleed dit met het bladerdeeg en prik met een vork gaat in de bodem. Zorg dat het bladerdeeg iets over de randen valt. Schep het appels in de taartvorm. Vouw het bladerdeeg eroverheen. Smeer dit in met het geklutste ei en bestrooi met een beetje suiker. Bak de appeltaart in 30-35 minuten gaar en goudbruin. Serveertip: een bolletje ijs en/of slagroom.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer