Deze snelle appeltaart met bladerdeeg staat met 5 minuten werk al in de oven. Ideaal dus als je onverwacht visite krijgt en je toch iets lekkers op tafel wilt zetten. Ik zorg ervoor dat ik altijd een pakje roomboter bladerdeeg in de vriezer heb liggen. Met bladerdeeg kan je namelijk super snel een heerlijk zoet recept maken maar ook heerlijke hartige hapjes. Eén van onze favoriete hartige recepten met bladerdeeg is mijn bladerdeegrol met pittig gehakt en kaas. Nu heet de titel snelle appeltaart met bladerdeeg maar eigenlijk is de variant die je op de foto ziet meer een appel – peren taart. Ik had namelijk nog heel veel peren liggen die op moesten. Ook lekker om te maken met appel en peer is een plaattaart….helemaal als je hem dan ook nog insmeert met amandelspijs.
recept snelle appeltaart met bladerdeeg
snelle appeltaart met bladerdeeg
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekIngrediënten
- 8 plakjes roomboter bladerdeeg ontdooid
- 3 of 4 Jonagold appels geschild en in blokjes gesneden
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 eetlepel Kaneel
- roomboter
- scheutje citroensap
- basterdsuiker
- 1 ei geklutst
- poedersuiker optioneel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng de appelblokjes met 1 zakje vanillesuiker, scheutje citroensap en 1 eetlepel kaneel. Vet een ronde ovenschaal in met een beetje roomboter en bekleed dit met het bladerdeeg en prik met een vork gaat in de bodem. Zorg dat het bladerdeeg iets over de randen valt. Schep het appels in de taartvorm. Vouw het bladerdeeg eroverheen. Smeer dit in met het geklutste ei en bestrooi met een beetje suiker. Bak de appeltaart in 30-35 minuten gaar en goudbruin. Serveertip: een bolletje ijs en/of slagroom.
Een nadeel alleen van peer toevoegen is dat je bodem vrij drassig wordt. Dit kan je eventueel (iets) voorkomen door de bodem eerst 10- 15 minuten zonder vulling voor te bakken. Schep daarna de vulling erin en bak vervolgens nog eens 15-20 minuten tot de taart goudbruin en gaar is.
snelle appeltaart
probeer ook eens onderstaande recepten
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/hartige-taart-met-broccoli-gehakt-spek-en-kaas/” target=_blank]
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/simpel-kerstdessert-bladerdeegbakje-met-ijs-en-chocoladesaus/” target=_blank]
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/ijskoffie-zelf-maken-zonder-roomijs-dus-redelijk-gezond/” target=_blank]