Snelle appeltaart met bladerdeeg

Snelle appeltaart met bladerdeeg

Deze snelle appeltaart met bladerdeeg staat met 5 minuten werk al in de oven. Ideaal dus als je onverwacht visite krijgt en je toch iets lekkers op tafel wilt zetten. Ik zorg ervoor dat ik altijd een pakje roomboter bladerdeeg in de vriezer heb liggen. Met bladerdeeg kan je namelijk super snel een heerlijk zoet recept maken maar ook heerlijke hartige hapjes. Eén van onze favoriete hartige recepten met bladerdeeg is mijn bladerdeegrol met pittig gehakt en kaas. Nu heet de titel snelle appeltaart met bladerdeeg maar eigenlijk is de variant die je op de foto ziet meer een appel – peren taart. Ik had namelijk nog heel veel peren liggen die op moesten. Ook lekker om te maken met appel en peer is een plaattaart….helemaal als je hem dan ook nog insmeert met amandelspijs.

recept snelle appeltaart met bladerdeeg

Snelle appeltaart met bladerdeeg

snelle appeltaart met bladerdeeg

3.79 van 28 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Nagerecht/Toetje, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken: Nederlandse
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 1 taart

Ingrediënten

  • 8 plakjes roomboter bladerdeeg ontdooid
  • 3 of 4 Jonagold appels geschild en in blokjes gesneden
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 eetlepel Kaneel
  • roomboter
  • scheutje citroensap
  • basterdsuiker
  • 1 ei geklutst
  • poedersuiker optioneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng de appelblokjes met 1 zakje vanillesuiker, scheutje citroensap en 1 eetlepel kaneel. Vet een ronde ovenschaal in met een beetje roomboter en bekleed dit met het bladerdeeg en prik met een vork gaat in de bodem. Zorg dat het bladerdeeg iets over de randen valt. Schep het appels in de taartvorm. Vouw het bladerdeeg eroverheen. Smeer dit in met het geklutste ei en bestrooi met een beetje suiker. Bak de appeltaart in 30-35 minuten gaar en goudbruin. Serveertip: een bolletje ijs en/of slagroom.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Een nadeel alleen van peer toevoegen is dat je bodem vrij drassig wordt. Dit kan je eventueel (iets) voorkomen door de bodem eerst 10- 15 minuten zonder vulling voor te bakken. Schep daarna de vulling erin en bak vervolgens nog eens 15-20 minuten tot de taart goudbruin en gaar is.

snelle appeltaart

recept zelf een snelle appeltaart maken met bladerdeeg
Deze snelle appeltaart is echt een fluitje van een cent om te maken. De kinderen smullen er altijd goed van en nog een groot voordeel is dat je huis heerlijk ruikt door de kaneel.
recept zelf een snelle appeltaart maken met bladerdeeg
Bestrooi vlak voor serveren de appeltaart met een klein beetje poedersuiker, dit staat niet alleen mooi maar het smaakt ook lekker. Uiteraard ook lekker om erbij te serveren is een bolletje roomijs en/of slagroom.

probeer ook eens onderstaande recepten

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/hartige-taart-met-broccoli-gehakt-spek-en-kaas/” target=_blank]

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/simpel-kerstdessert-bladerdeegbakje-met-ijs-en-chocoladesaus/” target=_blank]

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/ijskoffie-zelf-maken-zonder-roomijs-dus-redelijk-gezond/” target=_blank]