snelle ajam pedis ofwel hete kip

snelle ajam pedis ofwel hete kip
Deel met je vrienden:

snelle ajam pedis ofwel hete kip

4.6 van 5 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Keuken: Aziatische
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 750 gram kippendij filet in grote stukken gesneden
  • 4 teentjes knoflook grof gesneden
  • 1 grote ui grof gesneden
  • 3 centimeter verse gember geschild en grof gesneden
  • 1 flinke eetlepel bruine basterdsuiker
  • 2 flinke theelepels sambal oelek
  • 2 theelepels sambal badjak
  • 2 trostomaten in blokjes gesneden
  • 1/2 eetlepel tomatenpuree
  • 1/2 theelepel laospoeder
  • 2 blaadjes gedroogde laurier
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 1/2 limoen het sap nodig
  • 1/2 theelepel trassi
  • olie en roomboter

Instructies

  • Mix in een keukenmachine of vijzel de ui, knoflook, gember, bruine suiker, sambal oelek, sambal badjak, trassi, tomatenpuree, laospoeder. (dit is je boemboe)
  • Bestrooi de kip met een snuf peper en zout. Verhit in een stoofpan een scheutje olie en een klontje roomboter. Bak in porties de kip rondom goudbruin. Haal de kip uit de pan. Bak in het braadvet voor 1 minuut de boemboe. Voeg de tomatenblokjes toe en het sap van een halve limoen. Bak weer 1 minuutje mee. Voeg de kip toe en een klein scheutje water (ongeveer 30 ml). Roer de kip goed door de saus. Leg 2 laurierblaadjes erop en leg de deksel net niet gesloten op de pan. Laat 15 minuten zachtjes pruttelen. Haal dan de deksel van de pan en laat nog eens 15 minuten pruttelen.
  • TIP: Serveer met rijst en boontjes of een zak wokgroenten. Ook erg lekker is op een broodje met komkommer in zuur.