Smaakvolle Italiaanse wijnen

Smaakvolle Italiaanse wijnen

Ben jij een echte wijnliefhebber? Dan zal je een Italiaanse wijn vast kunnen waarderen. Italië staat namelijk bekend om haar smaakvolle wijnen. Het land kent veel verschillende wijnstreken. En voor elk van deze streken geldt dat het weer een unieke wijnsoort levert. Of je nou van droge, zoete of hele volle wijnen houdt. Het Italiaanse wijnaanbod heeft elke wijnliefhebber een passende smaakvolle wijn te bieden. 

Droge en zoete wijn

Wijn kun je grofweg in twee categorieën onderverdelen. Het gaat om rode wijn en om witte wijn. Bij witte wijnen wordt nog een specifiek onderscheid gemaakt. Zo zijn er droge witte wijnsoorten en zoete witte wijnsoorten. Zoete witte wijnen danken hun zoete smaak aan de suikers die zich in de wijn bevinden. Droge witte wijnen bevatten ook suikers, maar de hoeveelheid suikers is hierin aanzienlijk minder. Maar hoe ontstaat het verschil in smaak? Uiteraard is de druif die gebruikt wordt in de basis bepalend voor de smaak. Maar ook de techniek die de wijnmaker hanteert, heeft een grote invloed op de uiteindelijke wijnsmaak. 

Italiaanse wijnen

Italië: een land met veel wijnstreken 

Italië is een land dat bekend staat als een belangrijke leverancier van wijnsoorten. In dit land vind je heel veel verschillende wijnstreken. Een heel bekend wijngebied in Italië betreft Veneto. De wijnen die uit dit gebied komen staan bekend als verfijnde droge wijnen met een fruitige afdronk. Het is dan ook niet voor niets dat wijn Pinot Grigio populair is bij wijnliefhebbers. De wijnen die uit deze streek komen, zijn gemaakt van een druif met een unieke grijze kleur. Deze druif beschikt over een verfijnde smaak die door veel wijnliefhebbers wordt gewaardeerd. Er zijn verschillende wijnsoorten afkomstig uit Veneto. Maar de meest bekende witte wijnsoorten uit deze streek zijn toch wel de Pinot wijnen. De Pinot wijn staat bekend als een droge wijn met fruitige aroma’s. 

Zo bewaar je jouw wijn

Wanneer je een mooie wijn aanschaft, wil je uiteraard weten hoe je deze het beste kunt bewaren. Het zou immers zonde zijn als je door foutief gebruik de wijn kunt weggooien. Maar hoe moet je een wijn bewaren? Heb je jouw wijnfles reeds geopend? Dan geldt voor witte wijnsoorten dat je deze slechts enkele dagen in de koelkast kunt bewaren. Daarna zal de wijn gaan oxideren en een zure smaak krijgen. Wil je een ongeopende wijnfles langdurig bewaren? Houd dan in gedachte dat frisse wijnsoorten maximaal een jaar bewaard kunnen worden. Zoete witte wijnsoorten en houtgerijpte witte wijnsoorten kun je wel langer bewaren. Maar waarom wachten als je ook vandaag van een heerlijke wijn kunt genieten? 

 

smaakvolle Italiaanse wijnen