Sherry wijnen zijn weer helemaal terug van weggeweest

Sherry wijnen zijn weer helemaal terug van weggeweest

Sherry wijnen zijn weer helemaal terug van weggeweest. Ik (Jan Willem) kreeg niet zolang geleden een persbericht voor mijn mannenblog B4men over Sherry wijnen. Nu ben ik gek op bijna alles waar alcohol in zit en durf ik te zeggen dat mijn kennis over heel veel dranken best oké is. Toch merkte ik bij mijzelf een kleine minachting bij dit bericht……Sherry wat moet ik daar nu mee?

Het grappige was wel, het liet mij eigenlijk ook niet meer los. Waarom had ik die gedachte? Wat maakt sherry voor mij een beetje onbemind en zeker ook heel erg onbekend. Ik heb het bericht eens goed gelezen en wat bleek, het was een uitnodiging voor een Sherry cursus. Ik kon niet anders dan dit maar eens goed te bekijken en heb mij ingeschreven voor deze cursus. Inmiddels 2 weken later heb ik een diploma en een hele gave drank ontdekt.

Het heeft mij zo geïnspireerd dat het mij erg leuk lijkt om ook jullie mee te nemen in verschillende aankomende artikelen in de wereld van de Sherry. Uiteraard krijg jij ook de kans je gratis in te schrijven voor de cursus die mij ook wegwijs heeft gemaakt in de wereld van de Sherry wijnen.

Sherry Wijnen Familie over de Kook

Sherry wijnen worden helemaal hip

Ik zal de komende tijd wat meer en uitgebreider gaan schrijven over de Sherry wijnen. In dit artikel wil ik jullie eigenlijk weer enthousiast maken voor het fenomeen Sherry. Het gaat namelijk “de drank” voor de komende tijd worden. De tijd dat we bij Sherry aan de huisvrouwen van tig jaren geleden moeten denken moet maar eens over zijn. Sherry heeft in Nederland niet een heel hip en bruisend imago. Waar bijvoorbeeld Port het de laatsen jaren heel goed doet, blijft Sherry toch een beetje achter. Tot nu! Sherry is namelijk met een enorme opkomst bezig en zou wel weer eens die enorm hippe drank kunnen gaan worden die wij drinken in cafe’s, wijnbars en hippe restaurants. Niet alleen maar omdat we weer iets hips moeten doen maar ook omdat de Sherry wijnen dit verdienen!

Landschap van de Jerez regio voor de Sherry wijnen

Sherry of Sherry wijnen?

Dit was mijn eerste vraag aan de mensen achter het bericht over de Sherry wijnen. Ik merkte dat ik eigenlijk alleen maar sprak over Sherry en zij spraken over Sherry wijnen. Wat zeg je wel en wat zeg je niet? Wanneer wij het over de drank Sherry hebben dan spreken wij over Sherry wijnen. Het zijn namelijk wijnen en ondanks dat de kleur soms anders doet vermoeden zijn het altijd witte wijnen.

Dat wil niet zeggen dat iedere Sherry wijn in je glas een witte kleur heeft. De druivensoorten die gebruikt worden voor Sherry wijnen zijn altijd witte druiven. Voor het bewaren en drinken is het belangrijk dat je de wijnen behandeld als een “normale” witte wijn. Hoe de Sherry wijn soms aan andere kleur komt leg ik later uit.

Sherry wijnen verschillende kleuren en soorten

Wat maakt de Sherry wijnen op dit moment zo hip?

Mensen zijn altijd op zoek naar “nieuwe” dingen. “LOL” best gek om een drank van 3000 jaar oud een nieuw ding te noemen. Toch is voor de jonge generaties Sherry wijn een relatief nieuw fenomeen. Daarnaast is voor de oudere generaties de associatie met het bekende oubollig imago er nu wel af.

Mensen staan, zeker in tijden van crisis en zeker aan het einde van een crisis open, voor nieuwe ontdekkingen. Dit zie je op heel veel vlakken en dus ook in de wereld van de dranken. Iets nieuws ontdekken is leuk, inspirerend en maakt dat je wat te vertellen hebt wanneer jij en je familie en/of vrienden weer samenkomen. Sherry wijnen zijn daarnaast lekker, hebben een enorme geschiedenis en zijn er in heel veel soorten. Het maakt dat je Sherry wijnen op bijna ieder moment kan drinken.

Bodegas van Sherry Wijnen

Sherry wijnen (leren)drinken

Sherry wijnen moet je echt leren drinken heb ikzelf ook gemerkt. Ik ben heel veel gewend als het op drank aankomt. Toch had ook ik even moeite met de eerst paar slokken Sherry wijn. De meeste Sherry wijnen zijn erg droog en een beetje bitter. Dit zijn de meeste van ons wat minder gewend. Daarom moet je zeker niet na de eerst slokjes Sherry wijn je glas weg zetten en roepen dat het niet lekker is.

Neem de tijd om goed te proeven, proef op verschillende momenten en probeer het eens bij het eten te drinken. Na een paar verschillende momenten en misschien wel een paar verschillende soorten Sherry wijnen zal je merken dat je de drank gaat leren kennen en zijn smaken leren waarderen. Ook meer lezen en kennis op doen tijdens het drinken maakt de waardering voor de drank in je glas nog groter. Ook mij heeft het even tijd gekost om de drank goed te leren kennen en te kunnen waarderen. Inmiddels ben ik groot fan.

Alles over Sherry wijnen met Familie over de Kook

De Sherry wijnen cursus, wordt jij een Sherry expert?

Inmiddels mag ik mij een kenner van de basis van Sherry noemen. Nee, ik ben zeker nog geen expert hoor. Ik ben geslaagd voor de basis cursus over Sherry. Ik werd voor deze cursus uitgenodigd en het leuke is dat kan ik jou ook. Via deze link https://www.sherryacademy.org/en/compound-course kan ook jij een Sherry Expert worden. De cursus is helaas alleen beschikbaar in het Engels of Spaans, dit maakt het iets lastiger voor ons om het goed te leren. Ik heb voor de moeilijkere teksten de vertaalsite van DeepL gebruikt. Deze vertaald de teksten heel goed en zorgt ervoor dat je het toch makkelijk kan lezen en leren.

Het lijkt mij heel leuk om van jullie terug te horen of en wat jullie van de opleiding / cursus vonden. En uiteraard of het ook jullie heeft geïnspireerd om met een andere blik naar Sherry wijnen te kijken.

Sherry wijnen en diploma van Jan Willem Familie over de Kook