scroppino met limoncello, prosecco en roomijs
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekPorties: 4 glazen
Ingrediënten
- 5 grote bollen roomijs
- 5 grote bollen citroen sorbetijs
- 30-50 milliliter Limoncello
- 250 milliliter prosecco
- schijfjes limoen optioneel ter garnering
Instructies
- Zet een paar uur van te voren 4 champagne glazen in de koelkast. Zorg dat je prosecco en limoncello ook ijs en ijskoud zijn. Laat het ijs wel iets zachter worden voor gebruik.
- Ik maakte de scroppino in de blender maar met een mixer kan ook. Mix de roomijs met de citroen sorbet ijs. Mix vervolgens de limoncello en prosecco erdoorheen. Giet de scroppino in de ijskoude champagne glazen en garneer met eventueel een schijfje limoen.
- Wil je niet zo'n vol glas, halveer dan het recept en serveer de scroppino in kleine glaasjes.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer