scroppino met limoncello, prosecco en roomijs

scroppino met limoncello, prosecco en roomijs
Deel met je vrienden:
scroppino maken met limoncello

scroppino met limoncello, prosecco en roomijs

5 van 1 stem
Afdrukken Pin
Gang: drinken
Keuken: Italiaanse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Porties: 4 glazen

Ingrediënten

  • 5 grote bollen roomijs
  • 5 grote bollen citroen sorbetijs
  • 30-50 milliliter Limoncello
  • 250 milliliter prosecco
  • schijfjes limoen optioneel ter garnering

Instructies

  • Zet een paar uur van te voren 4 champagne glazen in de koelkast. Zorg dat je prosecco en limoncello ook ijs en ijskoud zijn. Laat het ijs wel iets zachter worden voor gebruik.
  • Ik maakte de scroppino in de blender maar met een mixer kan ook. Mix de roomijs met de citroen sorbet ijs. Mix vervolgens de limoncello en prosecco erdoorheen. Giet de scroppino in de ijskoude champagne glazen en garneer met eventueel een schijfje limoen.
  • Wil je niet zo'n vol glas, halveer dan het recept en serveer de scroppino in kleine glaasjes.