Deze sandwich met gegrilde kip en sriracha mayonaise is echt waanzinnig lekker. Eet deze “club sandwich” met de lunch of als lichte avondmaaltijd op een warme zomeravond. Ik maak zelf de kip klaar in de airfryer. Heb je nu geen airfryer? Grill dan de kip gaar in een grillpan of gewoon in de koekenpan. Ook erg lekker is om de kip op de barbecue te bereiden. Zo krijg je een heerlijke rooksmaak aan je kip. Om deze sandwich nog veel lekkerder te maken, mag krokant gebakken spek natuurlijk ook niet ontbreken. Dit “broodje” is dus eigenlijk een Club Sandwich maar dan op Familie over de Kook style 🙂
recept sandwich met gegrilde kip en sriracha mayonaise
Sandwich met gegrilde kip en sriracha mayonaise
Ingrediënten
- 4 dikke sneeën brood
- sla ik gebruikte gewoon kropsla
- 2 avocado's
- 1 limoen
- 125 gram cherrytomaten in partjes gesneden
- 75 gram plakjes ontbijtspek
- handje kiemgroenten
- sriracha mayonaise
- 400 gram kippendijen
MARINADE KIP
- 4 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel balsamico azijn
- 1/2 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
- 1 theelepel paprikapoeder
- flinke snuf pul biber chillivlokken
- 1/2 citroen rasp en sap nodig
- 1 teen knoflook geraspt
- flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
Instructies
- Meng in een schaaltje de marinade voor de kip. Smeer de kippendijen goed in met de marinade. Verwarm de airfryer voor op 180 graden en bak de kip in 10 minuten gaar.
- Bak ondertussen de plakjes ontbijtspek krokant. Prak de 2 avocado's met het sap van een limoen, flinke snuf peper, flinke snuf zout en een snuf pul biber (chilivlokken)
- Grill eventueel de sneeën brood. Smeer het brood in met een dikke laag guacamole, leg daarop wat sla, daarop de kip (je kan de kip ook in stukjes snijden), de spek, cherrytomaten, kiemgroenten en flink wat van de sriracha mayonaise.
- Dit recept is goed voor 2 ruim belegde boterhammen. Je zou eventueel ook 4 broodje kunnen maken. Snijd dan de kip in kleine stukjes.
TIP: ben je nu niet zo’n liefhebber van kippendijen? Gebruik dan gewoon kipfilet.
Club Sandwich met gegrilde kip
Tijdens het schrijven kreeg ik gewoon meteen weer trek in deze sandwich. De kip is overigens niet alleen lekker om op deze sandwich te eten. Met frietjes en een flinke klodder van de sriracha mayonaise is ook absoluut een aanrader.
Sriracha mayonaise maken
Meestal maak ik mijn sriracha mayonaise met kant en klare mayonaise uit de supermarkt. Wil je echter uitpakken met deze sandwich? Maak dan gewoon zelf je mayonaise. Het is namelijk helemaal zo moeilijk niet. Zeker niet als je de mayonaise met een staafmixer maakt. Om de sriracha mayonaise te maken voor op de sandwich, gebruik dan 5 eetlepels (zelfgemaakte) mayo en meng dit met 1 eetlepel sriracha saus. Kind kan de was doen 😉 Wil je een dunnere saus? Voeg dan een kleine scheutje water toe.
De zelfgemaakte mayonaise is 2-3 dagen houdbaar in de koelkast. Goed excuus om snel zelfgemaakte frieten maken 😉
zelfgemaakte mayonaise met staafmixer
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekIngrediënten
- 250 milliliter zonnebloemolie
- 1 ei
- flinke snuf peper en zout
- 1,5 theelepel mosterd
- 1,5 theelepel suiker hoeft niet is wel lekker
- 1 theelepel azijn meer als je van zuur houdt
- scheutje citroensap naar smaak
Instructies
- Breek het ei in een maatbeker waar je staafmixer precies in past. Voeg het citroensap, azijn, zout, peper, mosterd en suiker toe. Giet er 250 ml olie bij.
- Zet de staafmixer zachtjes op de bodem van de maatbeker. Begin voorzichtig met mixen: zet hem eerst een aantal seconden op de bodem van de pot en zorg dat je het liefst precies op de eidooier staat. Haal dan heeeeeeeeel langzaam de mixer omhoog. Haal de mixer een paar keer heen en weer. (niet te vaak) Spatel nog even door om eventueel overtollig olie goed te mengen. Breng eventueel verder op smaak.
- Voeg je meer azijn of citroensap toe, dan word de mayo zuurder. Voeg je meer mosterd toe, dan word het iets pittiger. Maar net wat jij persoonlijk lekker vindt. Durf dus zeker te spelen met de smaken.
Ook lekkere recepten met brood zijn: broodje pulled chicken, broodje pittige makreel in tomatensaus met zuur of het broodje Mexicaanse bavette met pico de gallo
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook of Instagram. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.