salade met tomaat en fetakaas

salade met tomaat en fetakaas
Deel met je vrienden:

salade met tomaat en fetakaas

3.5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Hoofdgerecht, Lunch, Voorgerecht
Keuken: Turkse
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 5 minuten
Porties: 1 grote schaal

Ingrediënten

  • 1 zak (150gram) rucola sla melange
  • 100 gram fetakaas goede kwaliteit
  • scheutje extra vierge olijfolie
  • 1/2 limoen
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper
  • snuf chilivlokken of pul biber
  • handje platte peterselie fijngehakt
  • 3 trostomaten in stukjes gesneden

Instructies

  • Meng de sla met de stukjes tomaat en breng op smaak met een scheutje olijfolie, flinke snuf peper, snuf chilivlokken of pul biber, vers gehakte peterselie en het sap van een halve limoen. Verkruimel de fetakaas eroverheen en klaar is kees!
  • TIP: wij vinden het zelf erg lekker om nog een beetje extra peper en pul biber eroverheen te strooien. Ik gebruik ook niet al het vruchtvlees van de tomatenstukjes, de salade wordt dan naar mijn smaak iets te drassig. Dit is even op eigen gevoel experimenteren.