Deze frisse salade met tomaat en fetakaas is heerlijk bij diverse gerechten. Het is een super simpele salade om te maken en echt ontzettend smaakvol. Deze salade kan je als bijgerecht serveren maar je kan er ook een complete maaltijdsalade van maken. Dit kan je doen door bijvoorbeeld lekker gegrilde kip erbij te maken of ook erg lekker is om mijn pittige gehaktballetjes erbij te serveren.
Wij eten deze salade met tomaat en fetakaas ook heel vaak met falafel en Turks brood. Helaas is het mij nog steeds niet gelukt om echt super lekkere falafel zelf te maken, dus deze koop ik kant en klaar. Ja ook wij eten heus weleens kant en klare producten 😉
Recept frisse salade met tomaat en fetakaas
salade met tomaat en fetakaas
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekIngrediënten
- 1 zak (150gram) rucola sla melange
- 100 gram fetakaas goede kwaliteit
- scheutje extra vierge olijfolie
- 1/2 limoen
- flinke snuf vers gemalen zwarte peper
- snuf chilivlokken of pul biber
- handje platte peterselie fijngehakt
- 3 trostomaten in stukjes gesneden
Instructies
- Meng de sla met de stukjes tomaat en breng op smaak met een scheutje olijfolie, flinke snuf peper, snuf chilivlokken of pul biber, vers gehakte peterselie en het sap van een halve limoen. Verkruimel de fetakaas eroverheen en klaar is kees!
- TIP: wij vinden het zelf erg lekker om nog een beetje extra peper en pul biber eroverheen te strooien. Ik gebruik ook niet al het vruchtvlees van de tomatenstukjes, de salade wordt dan naar mijn smaak iets te drassig. Dit is even op eigen gevoel experimenteren.
De toevoeging van de peterselie in deze salade geeft het een heerlijke aardse smaak. Mocht je nu geen platte peterselie kunnen vinden, gebruik dan gewoon krulpeterselie. De pul biber waar ik het over heb in dit recept, kan je bij een Turkse supermarkt kopen. Daar zijn de kruiden overigens sowieso een stuk goedkoper.
salade met tomaat en fetakaas
Lekker eten hoeft niet altijd moeilijk zijn om te maken. Deze frisse salade met tomaat en fetakaas is binnen 5 minuten gemaakt. Omdat wij van een beetje pit houden, bestrooi ik de salade altijd rijkelijk met pul biber. Pul Biber zijn gedroogde Turkse chilivlokken.
Lekker met falafel en Turks brood. Voor een extra frisse touch is het lekker om er een beetje extra limoen bij te serveren.
Nog een tip: serveer de salade ook eens bij deze Italiaanse gepaneerde kip met limoenmayonaise. Eventueel kan je er dan ook nog ciabatta bij eten.
probeer ook eens de volgende salade recepten
Shoarma salade met frisse dressing, gegrilde kip salade met mango salsa of de noedelsalade met pittige pindakaas dressing.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.