Deze salade met gegrilde kip, croutons en een honing mosterdsaus is echt een ideale maaltijd met de hitte die we momenteel hebben.
Ik wil eigenlijk niet zeuren, want ik heb ook een hekel aan koud weer maar dit slaat wel alles hoor. Heel veel honger heb ik ‘s avonds niet en ik heb al helemaal geen zin om lang in de keuken te staan om te koken.
Omdat ik ook niet iedere avond maar pizza of patat wil eten (ja dat lust ik wel met deze warmte) is een salade natuurlijk ideaal. Deze salade met kip, croutons en een honing mosterdsaus is echt te simpel. Soms hoeft een maaltijdsalade ook niet altijd maar heel uitgebreid te zijn.
Recept salade met gegrilde kip, croutons en een honing mosterdsaus
salade met gegrilde kip, croutons en honing mosterdsaus
Ingrediënten
- 1 grote krop romaine sla fijn gesneden
- honing mosterdsaus zie recept honing mosterdsaus
- 3 kipfilets
- flinke snuf gemalen zwarte peper en zout
- 1,5 theelepel knoflookpoeder
- 1,5 theelepel uienpoeder
- 4 sneetjes oud brood soort naar eigen keuze
- flinke scheut olijfolie extra vierge
- snuf chilivlokken of pul biber
- geraspte (Parmezaanse) kaas optioneel
Instructies
- Heb je geen oud brood, haal dan de 4 sneetjes brood tijdig uit de zak zodat ze een beetje hard kunnen worden. Haal de korsten van het brood en snijd ze in grove stukjes. Meng ze in een kom met olijfolie extra vierge, flinke snuf peper, snuf zout en een snuf pul biber (chilivlokken). Bak de croutons op middelhoog vuur goudbruin.
- Bestrooi de kipfilets in met een snuf peper, zout, knoflookpoeder en uienpoeder. Grill of bak de kipfilets goudbruin en gaar. Snijd de kip daarna in dunne reepjes of stukjes.
- Meng de sla met de gegrilde kip en honing mosterdsaus. Dit is op eigen smaak, ik gebruik 3 eetlepels maar meer of minder mag ook. Leg over de de salade de krokant gebakken croutons en als je het lekker vindt, strooi er dan nog een klein beetje Parmezaanse kaas overheen. Eet de salade lauwwarm of koud.
Recept honing mosterdsaus
honing mosterdsaus
Ingrediënten
- 3 eetlepels mayonaise
- 1 theelepel grove mosterd flinke theelepel gebruiken
- 1 theelepel dijon mosterd
- flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
- 1/3 theelepel paprikapoeder
- 1/3 theelepel knoflookpoeder
- scheutje citroensap
- 1 eetlepel honing
Instructies
- Alle ingrediënten mengen en even op smaak laten komen in de koelkast. Wil je een honing mosterddressing, vervang dan de mayonaise voor olijfolie.
Salade met gegrilde kip en honing mosterdsaus
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken