Pasta met prei, spek en Boursin is een gerecht dat hier thuis regelmatig op tafel staat. Lekker romig, makkelijk te maken en iedereen eet er zonder klagen van. De pastasaus maak je ook nog eens supersnel klaar! Ik zeg smullen maar. 😋 Serveer er een simpele salade bij en je hebt een heerlijke avondmaaltijd.

Waarom wij zo fan zijn van deze romige pasta
Pasta met Boursin en spekjes is hier thuis echt favoriet. En niet alleen bij ons, in Google staat ons recept voor super simpele pasta met Boursin en spekjes al een tijdje heel hoog. Soms heb je echter gewoon zin in nét iets meer. Wat extra groenten, een saus die nog romiger is en iets waar je zonder moeite het hele gezin blij mee maakt. 🥰
Tips om dit helemaal naar eigen smaak aan te passen
- Maak het vegetarisch: vervang de spekreepjes door gebakken champignons of vegetarische spekjes.
- Meer groenten? Voeg gerust wat extra spinazie of doperwtjes toe op het eind.
- Wil je het iets lichter maken? Gebruik dan in plaats van kookroom een scheutje melk. Dat maakt de saus iets frisser en minder romig.
- Wil je het pittig? Voeg een flinke snuf chilivlokken of theelepel sambal toe.
Kun je wel wat extra inspiratie gebruiken voor drukke dagen? Bekijk dan al onze makkelijke maaltijden die je zonder gedoe op tafel zet.
Recept romige pasta met prei, spekjes en Boursin

Romige pasta met prei, spek en Boursin
Wat heb je nodig (ingrediënten)
- 300 gram pasta soort naar eigen smaak
- 1 groentebouillonblokje
- 2 stuks prei gewassen en in halve ringen gesneden
- 200 gram gerookte spekblokjes
- 1 teentje knoflookpoeder
- 150 gram Boursin knoflook & fijne kruiden
- 1 flinke theelepel kerriepoeder
- flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
- 150 milliliter kookroom
EXTRA'S
- geraspte kaas
- verse basilicum grof gehakt
- chilivlokken
Zo maak je het (bereidingswijze)
- Kook de pasta volgens de verpakking samen met het bouillbonblokje. Giet af en bewaar een kopje kookvocht.
Maak ondertussen de saus:
- Bak de spekjes in een droge koekenpan knapperig. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak in hetzelfde vet de prei en knoflook met de kerriepoeder op middelhoog vuur tot de prei zacht is (5-7 minuten).
- Voeg de kookroom en Boursin toe en roer tot je een gladde saus hebt. Doe de spekjes en gekookte pasta erbij en meng alles goed. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de pasta over 4 borden, bestrooi eventueel met geraspte kaas, verse basilicum en voor een beetje pit wat chilivlokken. Uiteraard is dit allemaal optioneel. Eet smakelijk! 😋
Notities
Veelgestelde vragen over deze romige pasta met Boursin
Ja, hoor! Bewaar de pasta goed afgesloten in de koelkast en verwarm rustig op met een scheutje water of room zodat de saus weer smeuïg wordt.
Wij gebruiken de klassieke variant met knoflook en fijne kruiden. Heb je een andere smaak in huis? Gewoon proberen! Je kunt ook een andere kruidenroomkaas gebruiken.
Zeker! Courgette, spinazie of champignons passen er ook heel goed bij.
Ja dat kan prima! Gebruik de plantaardige variant van Boursin en gebruik plantaardige kookroom.
Kun je geen genoeg krijgen van pasta? Neem dan zeker ook eens een kijkje bij al onze favoriete pasta recepten voor nog meer lekkere ideeën.
Een nieuwe familiefavoriet
Deze romige pasta met prei, spek en Boursin is hier inmiddels niet meer weg te denken. Snel gemaakt, vol smaak en gewoon echt een lekkere maaltijd voor drukke dagen. We hopen dat dit recept ook bij jou in de smaak gaat vallen! 🤩
