kruidige aubergine chutney met tomaat

kruidige aubergine chutney met tomaat
Recept Afdrukken
kruidige aubergine chutney met tomaat
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd avondeten, Lunch, Snack
Keuken Indiase
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 1 uur
Porties
weckpotje
Ingrediënten
Maaltijd avondeten, Lunch, Snack
Keuken Indiase
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 1 uur
Porties
weckpotje
Ingrediënten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Instructies
  1. Verhit een scheutje olie in een stoofpan. Fruit de uien met de knoflook, gember en rode peper op niet te hoog vuur voor ongeveer 10 minuten. (de uien moeten dan lekker zacht al zijn)
  2. Voeg de aubergine, tomaten, tomatenpuree, chililvlokken, uienpoeder, korianderpoeder, paprikapoeder, peper en zout toe. Roer dit goed door en laat voor 5 minuten zachtjes stoven. Schenk dan de azijn erbij samen met de suiker en roer ook dit even door. Laat het geheel nu zonder deksel op de pan zachtjes voor een uurtje stoven. Vergeet niet regelmatig om te scheppen. Breng eventueel nog extra op smaak met een beetje zout en/of peper.
  3. Schep het geheel in een gesteriliseerd weckpotje. De chutney is dan tot 2 weken houdbaar. Als je meer azijn gebruikt is het langer houdbaar maar de chutney wordt dan wel zuurder van smaak.
Deel dit Recept