Hamburger "Brioche" broodjes: basisrecept

Hamburger "Brioche" broodjes: basisrecept
Recept Afdrukken
Hamburger "Brioche" broodjes: basisrecept
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Prep Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 3 uur
Porties
broodjes
Ingrediënten
Prep Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 3 uur
Porties
broodjes
Ingrediënten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Instructies
  1. Meng in een keukenmachine of grote kom de bloem met een flinke snuf zout.
  2. Verwarm de melk tot deze lauwwarm is. Voeg 1 el suiker (honing), 1 zakje gist, 1 ei en de gesmolten boter roomboter toe en roer alles goed door elkaar.
  3. Voeg de melk toe aan het bloem en kneed 5-6 minuten goed door. Als het deeg te nat blijft, voeg dan meer bloem toe. Het deeg moet wel redelijk plakkerig blijven. Ik kneed het liefst zelf mijn deeg maar je kan ook de keukenmachine het werk laten doen.
  4. Bestrooi een grote kom met bloem en leg het deeg hierin. Dek af met een warme theedoek en laat 3 a 4 uur op een warme plek rijzen.
  5. Verwarm de oven voor op 220 graden. Bestrooi je werkblad met bloem en verdeel het deeg in 8 gelijke stukken. Rol de deegstukken tot mooie ronde broodjes. Klop 1 ei met een scheutje melk los en bestrijk de broodjes hiermee. Bestrooi eventueel met sesamzaadjes. Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 10 minuten gaar en licht goudbruin.
Deel dit Recept
Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 + 4 =