Hamburger "Brioche" broodjes: basisrecept

Hamburger "Brioche" broodjes: basisrecept
Deel met je vrienden:

Hamburger "Brioche" broodjes: basisrecept

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Hoofdgerecht, Lunch, Ontbijt, Snack, Tussendoortje, Voorgerecht
Keuken: Amerikaanse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 3 uur 10 minuten
Porties: 8 broodjes

Ingrediënten

  • 500 gram bloem voeg meer toe indien nodig
  • 300 millilter Melk
  • 80 gram gesmolten roomboter
  • 1 eetlepel suiker of honing
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 2 eieren
  • snuf zout
  • sesamzaadjes optioneel

Instructies

  • Meng in een keukenmachine of grote kom de bloem met een flinke snuf zout.
  • Verwarm de melk tot deze lauwwarm is. Voeg 1 el suiker (honing), 1 zakje gist, 1 ei en de gesmolten boter roomboter toe en roer alles goed door elkaar.
  • Voeg de melk toe aan het bloem en kneed 5-6 minuten goed door. Als het deeg te nat blijft, voeg dan meer bloem toe. Het deeg moet wel redelijk plakkerig blijven. Ik kneed het liefst zelf mijn deeg maar je kan ook de keukenmachine het werk laten doen.
  • Bestrooi een grote kom met bloem en leg het deeg hierin. Dek af met een warme theedoek en laat 3 a 4 uur op een warme plek rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Bestrooi je werkblad met bloem en verdeel het deeg in 8 gelijke stukken. Rol de deegstukken tot mooie ronde broodjes. Klop 1 ei met een scheutje melk los en bestrijk de broodjes hiermee. Bestrooi eventueel met sesamzaadjes. Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 10 minuten gaar en licht goudbruin.