Krokante kipburger recept

Krokante kipburger recept
Deel met je vrienden:

Krokante kipburger recept

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Gang: Diner, Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaanse
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 grote kipfilets of 4 kleintjes
  • 1 ei
  • 75 gram bloem
  • 75 gram panko
  • 50 milliliter melk
  • 2 eetlepels kipkruiden
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 2 theelepels sambal badjak
  • zout en peper
  • plakjes cheddar
  • sla
  • tomaat
  • komkommer

Instructies

  • Maak de kipfilets schoon en sla ze iets platter. Leg hiervoor keukenfolie op de kipfilets en sla ze met een deegroller plat. Als je 2 grote kipfilets gebruikt, halveer na het plat slaan de kipfilets.
  • Leg de kipfilets in een mengkom en bestrooi met 2 eetlepels kipkruiden, klein beetje extra peper en 2 tl sambal. Meng met je handen de kruiden goed over de kip. Dek de kom af en laat minimaal 30 minuten in de koelkast rusten. (hoe langer hoe lekkerder)
  • Meng na het rusten in een diep bord 75 gram bloem met flink wat peper, zout, 1 tl paprikapoeder, 1 tl knoflookpoeder en 1 1tl kerriepoeder. Leg op een ander diep bord 75 gram panko en meng in weer een ander diep bord 1 ei met 50 ml melk.
  • Haal de kipfilets eerst door het bloem, dan door het ei en vervolgens door de panko. Verwarm een flinke hoeveelheid olie in een hapjespan en bak de kipburgers in 5 minuten goudbruin en gaar (draai na 2,5 minuut de burgers om). Laat de kipburgers even rusten op een snijplank en leg er de plakjes cheddar op, zodat deze kan smelten.
  • Smeer je hamburgerbroodje in met een flinke laag saus, wij gebruiken sriracha mayonaise saus en beleg met sla, de krokante kipburger, tomaat en komkommer.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook