Primecook pannen review: anti aanbak en PFAS-vrij

Primecook pannen review: anti aanbak en  PFAS-vrij

Primecook pannen review: anti aanbak en PFAS-vrij! Uit ervaring weet ik hoe lastig het kan zijn om echt fijne pannen te hebben voor in de keuken. Pannen die te zwaar zijn, pannen waarin je eten aanbakt, of als je op inductie kookt je pannen gaan “zingen”. Zodra je de pan op je inductieplaat zet komt er een hoge piep. Ontzettend irritant allemaal. Toen wij een tijdje terug de pannen mochten gaan testen van Primecook was ik dan ook ontzettend blij. Zou het dan eindelijk lukken om met écht fijne pannen te kunnen gaan koken? De pannen die ikzelf heb waren namelijk niet bepaald fijn in gebruik. Mijn eigen pannen vind ik namelijk veel te zwaar en de koekenpannen bakte continue aan. (komt ook wel door de kids die met vorken en messen erin geprikt hebben tijden het bakken van hun eieren)

Nu kan ik het natuurlijk allemaal ontzettend spannend gaan houden hoe ik de pannen ervaren heb maar ik kan alvast verklappen dat ik echt mega blij ben!!!

Smeralda pannen van Primecook: vrij van PTFE- , PFOA- en nikkel, lood of cadmium

Dit is wat Primecook zelf zegt over de Smeralda pannen:

“Gezond koken kan niet zonder gezonde pannen. De innovatieve Primecook Smeralda serie biedt u hoogwaardige pannen met de veilige en uiterst effectieve Ecoshield anti-aanbaklaag. De pannen zijn geschikt voor alle warmtebronnen (gas, inductie, elektrisch, keramisch en de oven). De innovatieve Primecook pannen bevatten geen schadelijke stoffen als PTFE, PFOA, GenX of nikkel. Hierdoor komen er geen schadelijke gassen vrij tijdens het koken, bakken en braden. Ook niet bij hoge temperaturen. De pannen zijn ergonomisch, beschikken over goede handgrepen die niet heet worden, zijn gemakkelijk schoon te maken en hebben een krasvaste en slijtvaste coating. Ze zijn bestand tegen zeer hoge temperaturen en vormen het veilige alternatief voor pannen met Teflon-coatings. Onze coating kan niet verbranden. Hierdoor wordt de levensduur van de pannen aanzienlijk verlengd. Maar belangrijker, er komen geen chemische stoffen vrij. Ecoshield: veilig en gezond”

Onze eigen ervaring met de Primecook pannen

Inmiddels hebben wij al een aantal weken gekookt en gebakken met de pannen en ovenschalen van Primecook en onze oude pannen zijn inmiddels de deur uit. Eindelijk pannen die licht in de hand liggen en waar je je dus geen hernia aan tilt. Eindelijk pannen waarin je gerechten niet aankoeken en eindelijk ovenschalen waarbij je ovengerecht niet vastgeplakt zit aan de bodem. Eindelijk pannen die niet zingen op ons inductiefornuis. Eindelijk pannen waar je niet je handen aan verbrand als je iets wilt afgieten. De handgrepen van deze pannen zijn door de siliconen beschermingen namelijk hittebestendig en het zorgt tevens voor een stevige grip.

Alle pannen zijn ook geschikt voor in de oven. Wat ik ook fijn vind zijn de glazen deksels. Hierdoor kan je zonder de deksel van de pan af te halen zien hoe het er met je gerecht voor staat. Rijst koken is bijvoorbeeld nog nooit zo makkelijk geweest. Ik zie nu precies wanneer er gaatjes in de rijst vallen en de rijst van de warmtebron af kan. De pannen zijn eventueel geschikt om in te koken/bakken zonder vet maar prettiger is wel om een klein beetje olie of boter te gebruiken.

“luchtige rijst koken die niet aanbakt” Het kan met de pannen van Primecook.

Leuk kleurtje

Het klinkt misschien stom om op te letten maar het uiterlijk van de pannen vinden wij ook ontzettend mooi. De Primecook pannen hebben een prachtige groene kleur en zijn daardoor echt een eyecatcher op je fornuis of in de keuken. Wij hebben inmiddels zelfs een pannenrek in de keuken opgehangen omdat deze pannen echt gezien mogen worden.

Zijn er dan helemaal geen nadelen aan deze pannen? Eerlijk gezegd niet! Ik kan in ieder geval niets bedenken.

Weetje: Alle Primecook producten zijn volledig in Italië ontworpen en geproduceerd. Perché dove c’è cuore c’è qualita”  ofwel “want waar het hart is de kwaliteit”.

De innovatieve Primecook pannen bevatten geen schadelijke stoffen als PTFE, PFOA, GenX of nikkel. Hierdoor komen er geen schadelijke gassen vrij tijdens het koken, bakken en braden.

Schoonmaken van de pannen en ovenschalen

Laat de pannen na gebruik goed afkoelen en was de pannen met de hand af. Gebruik hiervoor warm water met een (zacht) afwasmiddel en een doek of sponsje. GEEN SCHUURSPONS! Droog de pannen met een zachte (thee)doek of met eens stuk keukenpapier. Hoewel de pannen geschikt zijn voor de vaatwasser, heeft afspoelen of afwassen met de hand de voorkeur. Inwerking van agressieve reinigingsmiddelen in vaatwastabletten is niet bevorderlijk voor welk product dan ook. Dus op langere termijn ook niet voor de antiaanbaklaag.

Smeralda Primecook pannen review

Personaliseer je pannen

Ik zag op de site van Primecook nog een leuke tip. Je kan namelijk je pannen laten personaliseren. Wil je een origineel cadeau geven? Of wil je als professioneel- of amateurchef je pannen personaliseren? Gebruik dan onze exclusieve maatwerkservice en laat je Primecook pannen bedrukken met jouw eigen tekst.

Een zin, een wens of een gepersonaliseerde herinnering, het kan allemaal. Voor jezelf of als verrassend cadeau voor verjaardagen, Valentijnsdag, Kerstmis, Vaderdag, Moederdag, als huwelijksgeschenk of voor elke gelegenheid die het vieren waard is! Het personaliseren omvat maximaal 50 tekens (2 regels van elk maximaal 25 tekens). Let op: gepersonaliseerde producten kunnen niet worden geretourneerd.

pannenrek voor in de keuken