pittige hutspot met gehakt en kaas

pittige hutspot met gehakt en kaas

pittige hutspot met gehakt en kaas

3.78 van 9 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Nederlandse
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kilo iets kruimige aardappelen geschild en in kleinere stukken gesneden
  • 1 zak (500gram) hutspot
  • 100 gram geraspte kaas ik gebruikte extra belegen
  • 50 milliliter Melk
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zout

pittig gehakt mengsel

  • 300 gram half om half gehakt
  • 100 gram plakjes ontbijtspek fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels sambal badjak
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • snuf chilipoeder
  • 1 theelepel sojasaus
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder

Instructies

  • Kook de aardappels met de zak hutspot in 1 pan gaar. Maak ondertussen het pittige gehakt klaar: verhit een scheutje olie in een wok of hapjespan. Bak kort de spek met knoflook, sambal badjak, komijnpoeder, gemberpoeder, chilipoeder, kerriepoeder en paprikapoeder. Voeg het gehakt toe en bak dit goudbruin en gaar. Voeg dan 1 tl sojasaus toe en bak dit kort mee.
  • Giet de aardappelen met hutspot af en stam dit tot een smeuïge stamppot met de melk en een klontje roomboter. Spatel de geraspte kaas erdoorheen en breng op smaak met peper en zout. Serveer het gehaktmengsel los erbij of schep het er doorheen. (mooier is los....lekkerder is erdoorheen) TIP: strooi er wat krokant gebakken uitjes overheen.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer