pasta met prei, roomsaus en spek

pasta met prei, roomsaus en spek
Deel met je vrienden:

Deze pasta met prei, roomsaus en krokant gebakken spek maakte ik vroeger ontzettend vaak maar op één of andere manier was ik het recept toch uit het oog verloren. Ik was een paar weken geleden mijn oude mappen met recepten aan het doorbladeren en toen kwam ik het recept weer tegen. Deze pasta is super makkelijk en snel te bereiden. Ook weer een ideaal recept om te maken op drukke (werk)dagen. In nog geen 30 minuten staat deze pasta namelijk op tafel. Wij eten deze pasta heel erg graag met een zelfgemaakte focaccia en zelfgemaakte kruidenroomkaas.

recept pasta met prei

Pasta met prei-roomsaus en krokant gebakken spek

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Diner, Hoofdgerecht
Keuken: Italiaanse
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 350 gram pasta naar keuze
  • 1 grote prei in ringen gesneden
  • 1 grote rode ui in halve ringen gesneden
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 bekertje (200gram) crème fraîche
  • 3 eidooiers
  • 1 zakje (40gram) geraspte (Parmezaanse) kaas
  • gemalen zwarte peper
  • zeezout
  • 250 gram spekblokjes
  • 1 groente bouillonblokje

Instructies

  • Kook de pasta gaar met 1 groente bouillonblokje volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Voeg 2 minuten voor het einde van de kooktijd de gesneden prei toe.
  • Meng in de tussentijd dat de pasta kookt de crème fraîche met 3 eidooiers, 40 gram geraspte Parmezaanse kaas, een snufje zout en een flinke snuf gemalen zwarte peper.
  • Bak de uien met de spekblokjes krokant en voeg de geperste knoflook op het laatst toe. (als je dit meteen doet wordt de knoflook bitter)
  • Giet de pasta af. Roer er de op smaak gebrachte crème fraîche doorheen. Bestrooi met de krokant gebakken spekjes. Bestrooi eventueel nog met extra geraspte Parmezaanse kaas.

 

Serveer de pasta met zelfgemaakte focaccia, olijven en tomaatjes….voilà….een super lekkere maaltijd.
Ook erg lekker om er extra veel Parmezaanse kaas overheen te raspen. Niet heel erg gezond maar ach….moet af en toe kunnen!

 

Onderstaande recepten vind je misschien ook lekker