pasta met prei en krokant gebakken spek

pasta met prei en krokant gebakken spek
Deel met je vrienden:

Deze pasta met prei in roomsaus en krokant gebakken spek maakte ik vroeger ontzettend vaak maar op één of andere manier was ik het recept toch uit het oog verloren. Ik was vorige week mijn oude mappen met recepten aan het doorbladeren en toen kwam ik deze pasta met prei in roomsaus recept weer tegen. Deze pasta is super makkelijk en snel te bereiden. Ook weer een ideaal recept om te maken op drukke dagen. In nog geen 25 minuten staat deze pasta namelijk bij jou op tafel.

Recept pasta met prei en krokant gebakken spek

Pasta met prei-roomsaus en krokant gebakken spek

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Diner, Hoofdgerecht
Keuken: Italiaanse
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 350 gram pasta naar keuze
  • 1 grote prei in ringen gesneden
  • 1 grote rode ui in halve ringen gesneden
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 bekertje (200gram) crème fraîche
  • 3 eidooiers
  • 1 zakje (40gram) geraspte (Parmezaanse) kaas
  • gemalen zwarte peper
  • zeezout
  • 250 gram spekblokjes
  • 1 groente bouillonblokje

Instructies

  • Kook de pasta gaar met 1 groente bouillonblokje volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Voeg 2 minuten voor het einde van de kooktijd de gesneden prei toe.
  • Meng in de tussentijd dat de pasta kookt de crème fraîche met 3 eidooiers, 40 gram geraspte Parmezaanse kaas, een snufje zout en een flinke snuf gemalen zwarte peper.
  • Bak de uien met de spekblokjes krokant en voeg de geperste knoflook op het laatst toe. (als je dit meteen doet wordt de knoflook bitter)
  • Giet de pasta af. Roer er de op smaak gebrachte crème fraîche doorheen. Bestrooi met de krokant gebakken spekjes. Bestrooi eventueel nog met extra geraspte Parmezaanse kaas.

Recept Focaccia

Focaccia

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Diner, Hoofdgerecht, Lunch, Snack, Voorgerecht
Keuken: Italiaanse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 1 uur 25 minuten
Porties: 1 focaccia

Ingrediënten

  • 500 gram bloem
  • 1 theelepel zout
  • snufje peper
  • 1 eetlepel suiker of honing
  • 300 milliliter lauwwarm water
  • 1,5 zakje gedroogde gist
  • 50 gram Parmezaanse kaas geraspt

Kruidenolie

  • 2 takjes verse rozemarijn grof gehakt
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge
  • zeezout en peper

Instructies

  • Doe 300 milliliter lauwwarm water in een mengkom met 1,5 zakje gedroogde gist en 1 el suiker of honing en laat dit eventjes een paar minuten staan.
  • Meng de bloem met 1 tl zout en wat gemalen zwarte peper in een grote mengkom. Maak een kuiltje in het midden en giet het water-gist mengsel erin. Meng steeds wat meel in het water en kneed daarna het deeg goed door. Minimaal 5 minuten. Uiteindelijk moet je een soepel ietwat plakkerig deeg hebben. Vet een mengkom in met wat olie en leg het deeg erin. Dek af met een warme theedoek en laat 45 minuten rijzen.
  • Maak ondertussen de kruidenolie: Meng 3 el olijfolie met 2 tn fijngesneden knoflook, snuf zwarte peper en zeezout en 2 takjes grof gesneden rozemarijn.
  • Als het deeg klaar is met rijzen zet dan de oven aan op 220 graden. Leg een stuk pakpapier op een bakplaat en kneed het deeg op de bakplaat in een ovale vorm van ongeveer 1,5 cm dik. Prik met je vingers gaatjes in de focaccia (niet helemaal tot de bodem). Smeer de kruidenolie over de focaccia en bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaas. Bak de focaccia 10-15 minuten in de oven tot deze goudbruin is geworden.
Misschien is deze combinatie niet heel erg voor de hand liggend maar wel super lekker. Wij eten deze pasta graag met olijven, tomaatjes en natuurlijk mag de zelfgemaakte focaccia ook niet ontbreken.
Ook erg lekker met heel veel geraspte Parmezaanse kaas!!!