Deze pasta met prei in roomsaus en krokant gebakken spek maakte ik vroeger ontzettend vaak maar op รฉรฉn of andere manier was ik het recept toch uit het oog verloren. Ik was vorige week mijn oude mappen met recepten aan het doorbladeren en toen kwam ik deze pasta met prei in roomsaus recept weer tegen. Deze pasta is super makkelijk en snel te bereiden. Ook weer een ideaal recept om te maken op drukke dagen. In nog geen 25 minuten staat deze pasta namelijk bij jou op tafel.
Recept pasta met prei en krokant gebakken spek
Pasta met prei-roomsaus en krokant gebakken spek
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekPorties: 4 personen
Ingrediรซnten
- 350 gram pasta naar keuze
- 1 grote prei in ringen gesneden
- 1 grote rode ui in halve ringen gesneden
- 2 teentjes knoflook geperst
- 1 bekertje (200gram) crรจme fraรฎche
- 3 eidooiers
- 1 zakje (40gram) geraspte (Parmezaanse) kaas
- gemalen zwarte peper
- zeezout
- 250 gram spekblokjes
- 1 groente bouillonblokje
Instructies
- Kook de pasta gaar met 1 groente bouillonblokje volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Voeg 2 minuten voor het einde van de kooktijd de gesneden prei toe.
- Meng in de tussentijd dat de pasta kookt de crรจme fraรฎche met 3 eidooiers, 40 gram geraspte Parmezaanse kaas, een snufje zout en een flinke snuf gemalen zwarte peper.
- Bak de uien met de spekblokjes krokant en voeg de geperste knoflook op het laatst toe. (als je dit meteen doet wordt de knoflook bitter)
- Giet de pasta af. Roer er de op smaak gebrachte crรจme fraรฎche doorheen. Bestrooi met de krokant gebakken spekjes. Bestrooi eventueel nog met extra geraspte Parmezaanse kaas.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimerRecept Focaccia
Ingrediรซnten
- 500 gram bloem
- 1 theelepel zout
- 1 eetlepel suiker of honing
- 300 milliliter lauwwarm water
- 1,5 zakje gedroogde gist
- 50 gram Parmezaanse kaas geraspt
Kruidenolie
- 2 takjes verse rozemarijn grof gehakt
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 6 eetlepels olijfolie extra vierge
- zeezout en peper
Instructies
- Doe 300 milliliter lauwwarm water in een mengkom met 1,5 zakje gedroogde gist en 1 el suiker of honing en laat dit 10 minuten staan.
- Meng de bloem met 1 tl zout in een grote mengkom. Maak een kuiltje in het midden en giet het water-gist mengsel erin. Meng steeds wat meel in het water en kneed daarna het deeg goed door. Minimaal 5 minuten. Uiteindelijk moet je een soepel ietwat plakkerig deeg hebben. Vet een mengkom in met wat olie en leg het deeg erin. Dek af met een warme theedoek en laat 45 minuten rijzen.
- Maak ondertussen de kruidenolie: Meng 6 el olijfolie met 2 tn fijngesneden knoflook, snuf zwarte peper en zeezout en 2 takjes grof gesneden rozemarijn.
- Als het deeg klaar is met rijzen zet dan de oven aan op 220 graden. Leg een stuk pakpapier op een bakplaat en kneed het deeg op de bakplaat in een ovale vorm van ongeveer 1,5 cm dik. Prik met je vingers gaatjes in de focaccia (niet helemaal tot de bodem). Smeer de kruidenolie over de focaccia en bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaas. Laat het deeg nog eens 25-30 minuten rijzen. Bak de focaccia 10-15 minuten in de oven tot deze goudbruin is geworden.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer