
pasta ovenschotel met spinazie en kip
Afdrukken Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekPorties: 4 personen
Ingrediënten
- 2 kipfilets in blokjes gesneden
- 300 gram spinazie
- 2 bosuitjes fijngesneden
- 1 ui fijngenipperd
- 3 teentjes knoflook fijngesneden
- 1 rode paprika in kleine stukjes gesneden
- 150 gram kruidenroomkaas
- 1 bakje (250gr ) kastanje champignons
- 65 gram pijnboompitten
- 300 gram penne
- 75 gram geraspte kaas
- 1/2 bol mozzarella
- snufje peper en zout
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel kerriepoeder
Instructies
- Kook de penne gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bestrooi de gesneden kip met peper, zout, 1 tl chilipoeder en 1 tl kerriepoeder. Verhit een scheut olie in een hapjespan en bak de kip rondom goudbruin. Voeg de uien (niet te bosui), de knoflook, paprika en champignons toe. Voeg als de champignons bruin beginnen te kleuren de spinazie toe en laat deze iets slinken. Voeg dan de kruidenroomkaas toe en roer alles goed door elkaar. Breng eventueel op smaak met een snufje peper en/of zout. Voeg de gekookte penne toe en roer deze door de saus. Vet een ovenschaal in en doe hierin de penne. Bestrooi met de bosui, geraspte kaas, en scheur de mozzarella eroverheen. Bak 10-15 minuten in de oven.
- Rooster ondertussen de pijnboompitten goudbruin. Bestrooi als de pasta ovenschotel klaar is met de pijnboompitten.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer