Geen kerststress in de keuken bij Familie over de Kook

Geen kerststress in de keuken bij Familie over de Kook

Ik kan geen foodmagazine of Facebook openen en ik zie alleen maar Kerstrecepten voorbij komen. De één nog mooier en ingewikkelder dan de ander. Ik voel mij zowat schuldig dat ik als “foodblogger” daar nog helemaal geen aandacht aan besteed heb. Nou, ik kan je vertellen, dat gaat ook niet op grote schaal gebeuren. Misschien gaat het zelfs wel helemaal niet gebeuren. Al is er niets zo wispelturig als “moi”, dus het kan zomaar veranderen. Ga er alleen niet vanuit, dan kan het alles meevallen 😉 

Wij hebben geen kerststress in de keuken

Jan Willem en ik zijn gek op lekker eten en op lekker eten bereiden. Ik moet dan ook eerlijk zeggen dat ik vind dat wij bijna alle dagen van de week lekker eten. Voor ons heeft Kerst ook geen extra belangrijke lading en daarom maak ik dus nooit een “echt” Kerstdiner klaar. Ik vind het samenzijn en er leuke dagen met zijn allen van maken veel belangrijker dan dagen… weken… wat zeg ik…maanden van te voren al bezig te zijn met de vraag “wat gaan we eten met Kerst”??? Nu moet iedereen dit natuurlijk voor zich weten en als jij dit helemaal fantastisch vindt om te doen, dan is dat natuurlijk ontzettend leuk. Go for it!

Wat eten wij dan meestal met Kerst? Dat kan dus alles zijn wat je überhaupt al op Familie over de Kook ziet. Iets wat wij, heel kneuterig, ontzettend lekker vinden is gourmetten. Nu is dit wel heel dubbel, want in principe heb ik eigenijk een ontzettende hekel aan gourmetten. Dat komt door de “stank” en doordat er dagen later nog vetdruppels van mijn lamp op de tafel druipen. Het eten met zijn allen op zo’n plaat vind ik dan wel weer heel erg gezellig en de kids vinden het helemaal geweldig, dus zet ik de nadelen maar opzij. Deze wegen namelijk niet zwaarder dan de voordelen. Mijn lijf weegt overigens altijd wel zwaarder na het gourmetten maar dat helemaal terzijde. Met Kerst moet je niet moeilijk doen over een paar kilo meer. 

Tadaaaa!!!!! Heerlijk geen stress met Kerst in de keuken 🙂

Hoe ziet de kerst van Familie over de Kook eruit

Ik zal jullie een voorbeeld geven van hoe ons Kerstmenu eruit kan zien:

Ontbijt: zelfgemaakte pancakes met heel veel roomboter en poedersuiker (die kilo’s doen er niet toe vertelde ik net al)
Middageten: zelfgemaakte pizza bereid op de bbq
Avondeten: zelfgemaakte friet met chilikip uit de oven en een salade
Toetje: brownie met ijs, karamelsaus en heel veel slagroom

Ik hoor je denken….dit is alsnog veel zelfgemaakt, dus veel werk. Eigenlijk niet! Doordat we dit heel vaak eten is het zo gepiept om het te maken. Dat is het voordeel van altijd lekker eten 🙂 

Wat kan je op Familie over de Kook verwachten voor de Kerst

Helemaal niets!? Verwacht op Familie over de Kook dus geen uitgebreide handleidingen voor je aankomende Kerstdiner. Wij zullen misschien heus wel het recept delen van een heerlijke zelfgemaakte Kerststol en misschien ook wel van een aantal hapjes die je kan maken voor bij de borrel, maar verder blijven we gewoon koken en recepten delen zoals wij nu doen. 

Ik ben wel ontzettend benieuwd naar jullie favoriete Kerst. Staan jullie graag uren in de keuken of het liefst zo min mogelijk. Wat is jouw ultieme Kerstgerecht? Laat het ons weten op de Familie over de Kook Facebookpagina.

Whahaha wat erg!! Deze foto moest erin van Jan Willem. Als je ons volgt, dan weet je waarschijnlijk wel dat ik op een foto gaan verschrikkelijk vind. De meeste mislukken dan ook en dit is er één van 🙂
In ieder geval gaan we wel koekjes bakken met Kerst. De meiden waren helemaal gelukkig met de postbode…die mag vaker met dit soort pakketten komen!