Pasta in tomatensaus met cajunkruiden. Deze pasta zit bomvol smaak en door de spinazie en paprika nog best gezond ook.
Dat wij graag pasta eten is denk ik geen verrassing als je ons langer volgt. Deze pasta was dan ook weer goed in de smaak gevallen thuis.
Eet jij ook graag pasta als avondmaaltijd? Probeer dan ook eens de volgende recepten: orzo salade met gegrilde kip, gnocchi ovenschotel met gehakt in tomatensaus of maak de spaghetti in tomatensaus met gehakt.
Tomatensaus met cajunkruiden
Dit recept is natuurlijk allesbehalve een authentiek Italiaans recept. Nu vind ik het persoonlijk juist leuk om lekker te experimenteren met verschillende soorten keukens. Dus ik combineer nu de Amerikaanse keuken met de Italiaanse keuken.
Cujunkruiden bestaat meestal uit de volgende specerijen: zwarte peper, zout, witte peper, cayennepeper, paprikapoeder, uienpoeder, tijm, oregano en knoflookpoeder.
Recept pasta in tomatensaus met cajunkruiden
Pasta in tomatensaus met cajunkruiden
Ingrediënten
- 300 gram pasta, ik gebruikte penne
- 250 gram gehakt
- 2 paprika's in blokjes gesneden
- 200 gram verse spinazie
- 1 ui gesnipperd
- 4 teentjes knoflook geraspt
- 500 milliliter gezeefde tomaten
- 2 theelepel oregano
- 2 eetlepels cajunkruiden
- 1 theelepel suiker
- flinke snuf versgemalen zwarte peper
- snufje zout
- snufje chilivlokken
- flinke hand verse basilicum fijngehakt
- extra vierge olijfolie
- 125 gram extra belegen kaas geraspt
- 1 groentebouillonblokje
Instructies
- Verhit een scheutje olijfolie in een grotere koekenpan of hapjespan. Bak de uien met de paprika en knoflook voor 2 minuten.
- Voeg dan de cajunkruiden, gedroogde oregano, peper, zout en chilivlokken toe en bak kort mee.
- Voeg het gehakt toe en bak het gehakt rondom goudbruin aan. Dit duurt ongeveer 3-5 minuten. Voeg dan de spinazie in twee delen toe en bak tot de spinazie iets geslonken is.
- Voeg de gezeefde tomaten, suiker en een klein scheutje water toe (ongeveer 50 ml) en laat de saus 20 minuten zachtjes pruttelen zonder deksel op de pan. (dikt de saus teveel in? Voeg dan nog wat water toe of eventueel later wat kookvocht van de pasta) Voeg vlak voordat de pasta gaar is 2/3 van de fijngehakte basilicum toe en roer dit door de saus.
KOOK DE PASTA WANNEER DE SAUS STAAT TE PRUTTELEN
- Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking samen met het groentebouillonblokje. Giet de pasta af en meng door de saus heen.
- Serveer de pasta met geraspte kaas en de overgebleven basilicum. Ik gebruikte extra belegen kaas maar gebruik gerust een andere kaas naar eigen wens. Eet smakelijk!
- Tip: soms kan per merk de hoeveel pit van Cajun kruiden verschillen. Wanneer je niet van super pittig houdt, laat dan de snuf chilivlokken uit het recept weg en gebruik misschien iets minder Cajunkruiden.
Welk gehakt gebruiken
Zoals voor bijna al mijn recepten geldt, gebruik vooral het gehakt wat jijzelf lekker vindt. Ik persoonlijk vind voor dit recept half om half gehakt lekker maar gebruik gerust rundergehakt of kipgehakt.
Wil je liever dit gerecht vegetarisch eten? Gebruik dan vega gehakt of fijngesneden champignons.
Pasta in tomatensaus met cajunkruiden
Durf jij deze combinatie aan? Ik hoop dat je in ieder geval net zo gaat smullen van deze pasta als wij thuis doen.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.
Heerlijk recept. Het gebeurt weinig, maar alle huisgenoten hebben ervan genoten!
Beste Marieke, jeej! Dat is dan echt een goed teken dat iedereen gesmuld heeft. Super leuk om te lezen 🙂