pasta met citroenkip in een romige saus

pasta met citroenkip in een romige saus
Deel met je vrienden:

Deze pasta met citroenkip in een romige saus is niet alleen lekker fris voor in de zomer maar ook verwarmend op een gure herfst of winter avond. De kip is lekker fris door de citroen, de saus heerlijk romig maar het gerecht heeft ook een lekkere pit door de rode peper en gember. Deze pasta zit bomvol smaak en is een ware smaakexplosie in je mond. Groot voordeel is dat het super snel te bereiden is. Ook na een lange werkdag kan je dus snel een heerlijke maaltijd op tafel zetten.

recept pasta met citroenkip in een romige saus

pasta met citroenkip

5 van 1 stem
Afdrukken Pin
Gang: Diner, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Italiaanse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 kipfilets in kleine stukjes gesneden
  • 1 citroen rasp en citroen nodig
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 rode ui fijngesneden
  • 2,5 cm verse gember geschild en geraspt
  • 1,5 eetlepel bruine suiker
  • 2 stengels bosui fijngesneden
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 1 bekertje crème fraîche
  • peper en zout
  • handje verse peterselie fijngehakt
  • 350 gram pasta liefst verse pasta

Instructies

  • Breng de kip op smaak met peper en zout. Bestrooi vervolgens met de sap en rasp van 1 citroen. Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Voeg de kip toe en bak rondom goudbruin. Voeg dan de uien, geraspte gember, knoflook en de rode peper toe en bak dit tot de uien glazig zijn. Voeg de bruine suiker toe en bak dit eventjes kort mee. Voeg dan de crème fraîche toe samen met 3/4 van de peterselie. Verwarm dit eventjes goed door en breng de saus op smaak met peper en zout. Meng de pasta erdoor en bestrooi met de overgebleven peterselie.

 

lekker eten hoeft niet moeilijk te zijn

Lekker eten hoeft dus niet altijd super uitgebreid te zijn. Deze pasta met citroenkip is zoals je hebt kunnen lezen echt super simpel om te maken. Pasta staat bekend om een dikmaker te zijn en daarom willen tegenwoordig veel mensen geen pasta meer eten. Zonde! Als je volkoren pasta gebruikt en geen enorme hoeveelheden vette kaas eroverheen strooit dan is pasta juist heel gezond. Pasta past dus prima in een gezonde levensstijl. Deze pasta is misschien door de crème fraîche niet super gezond maar daarentegen zit er geen kaas overheen. Nu is deze pasta wel echt heel lekker hoor met een beetje geraspte Parmezaanse kaas 😉 

Super lekkere pasta met citroenkip in een romige saus. Deze pasta is echt een smaakexplosie in je mond!
Ik serveerde de pasta met brood wat ik even onder de grill had gelegd en met zelfgemaakte kruidenroomkaas.