pannenkoek met spinazie, fetakaas en chorizo

pannenkoek met spinazie, fetakaas en chorizo
Deel met je vrienden:

pannenkoek met spinazie, fetakaas en chorizo

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Gang: avondeten, Hoofdgerecht, Lunch
Porties: 4 dikke pannenkoeken

Ingrediënten

  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 650 milliliter melk
  • 2 eieren
  • 150 gram fetakaas
  • 200 gram spinazie even grof snijden
  • 50 gram pijnboompitten geroosterd
  • 100 gram chorizo kleine stukjes gesneden
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 2 tomaten in blokjes gesneden
  • snuf peper en zout
  • olie

Instructies

  • Meng het zelfrijzend bakmeel met een flinke snuf peper en zout. Voeg de melk toe samen met 2 eieren en roer dit goed door. Voeg de helft van de fetakaas verkruimeld toe samen met iets meer dan de helft van de spinazie.
  • Bak de chorizo met de rode peper en voeg dit toe aan het beslag. Meng alles door elkaar. Verhit een scheut olie in een koekenpan en verdeel een paar (pol)lepels beslag in de pan. Bak de pannenkoek aan beide kanten gaar en goudbruin. Serveer de pannenkoeken met een handje verse spinazie, eventueel wat extra rode peper, de overgebleven fetakaas, pijnboompitten en blokjes tomaat.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook