aardappel ovenschotel met doperwten en rode paprika

KokenKoken
aardappel ovenschotel met doperwten en rode paprika
Deel met je vrienden:

Er was dit keer behoorlijke twijfel of ik het recept van deze aardappel ovenschotel met doperwten en rode paprika wel op de blog moest plaatsen. Ik vond zelf de ovenschotel echt super lekker. Beaudine vond hem niet vies maar ook niet mega lekker en Jan Willem vond het eten dit keer echt niet lekker. Mmmmmm wat nu? Ik had het eigenlijk van Jan Willem ook niet verwacht. Er zat namelijk echt onwijs veel smaak aan deze ovenschotel met doperwten en paprika. Wat blijkt, hij vond de doperwten niet zo lekker. Hahahaha ja dan wordt het lastig. Ben jij ook geen liefhebber van doperwten, dan is deze pittige sperziebonen ovenschotel misschien meer iets voor jou. 

recept aardappel ovenschotel met doperwten en rode paprika

aardappel ovenschotel met doperwten en rode paprika

4 van 6 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Keuken: Nederlandse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 1 ovenschotel

Ingrediënten

  • 1,5 kilo iets kruimige aardappelen in stukken gesneden
  • 200 gram doperwten
  • 1 rode paprika in blokjes gesneden
  • 1 rode ui fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 50 milliliter slagroom
  • 50 milliliter melk
  • 50 gram roomboter
  • 75 gram geraspte kaas extra belegen
  • snuf peper en zout
  • 2 theelepels sambal badjak
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kerrie masala
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 300 gram gehakt
  • olie

Instructies

  • Kook de aardappelen gaar, giet af en laat eventjes staan met de deksel op de pan. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bak de uien met de knoflook, paprika's, 1 tl paprikapoeder, 1 tl kerrie masala en een snuf peper/zout. Voeg het gehakt en 2 tl sambal badjak toe. Bak tot het gehakt goudbruin en gaar is. Voeg de doperwten toe en bak deze even kort mee.
  • Verwarm in een klein pannetje de melk met de slagroom en de roomboter. Stamp de aardappel met dit mengsel en breng op smaak met peper, zout en 1 tl nootmuskaat. Meng het gehakt-groente mengsel erdoor met de helft van de kaas. Schep dit in een ovenschaal met bestrooi met de rest van de kaas. Bak de ovenschotel in 15 minuten goudbruin.

 

aardappelpuree ovenschotel met doperwten en paprika

aardappel ovenschotel met doperwten
Aardappel ovenschotel met gekruid gehakt, doperwten, rode paprika en heel veel kaas. Ik vond het wel echt heel erg lekker, dus hij komt zeker vaker op tafel te staan.
aardappel ovenschotel
Deze aardappel ovenschotel kan je prima van te voren klaar maken zodat je hem s’avonds alleen nog maar in de oven hoeft te schuiven.

 

Onderstaande ovenschotels vind je misschien ook lekker