hartige taart met andijvie

KokenKoken
hartige taart met andijvie
Deel met je vrienden:

hartige taart met andijvie

4.5 van 4 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Nederlandse
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 1 hartige taart

Ingrediënten

  • 1 zak (400gram) andijvie
  • 1 bakje (200gram) roomkaas naturel
  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 500 gram (kip) gehakt
  • 1 grote ui fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 1/2 eetlepel paprikapoeder
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 2 theelepels sambal badjak
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • snuf peper en zout
  • 100 gram geraspte kaas ik gebruikte extra belegen
  • olie
  • roomboter
  • 1 ei geklutst
  • 1 theelepel kurkuma

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Vet een ronde ovenschaal in met roomboter.
  • Verhit een scheut olie in een hapjespan en bak de uien, met de knoflook en rode peper tot de uien glazig zijn. Voeg 1/2 el paprikapoeder, 2 tl kerriepoeder, 1 tl kurkuma en 2 tl sambal badjak toe en bak kort mee. Voeg het gehakt toe en bak deze goudbruin en gaar. Voeg beetje bij beetje de andijvie toe (houd 1 flinke hand apart) en bak tot de andijvie iets geslonken is. Voeg dan de roomkaas toe en roer dit goed door het andijvie-gehakt mengsel. Breng op smaak met peper, zout en 1 tl nootmuskaat.
  • Verdeel de bladerdeeg over de ovenschaal en zorg ervoor dat de randen iets eroverheen hangen. Prik gaatjes in de bodem en giet het andijvie-gehakt mengsel erin. Bestrooi met kaas. Vouw de randen naar binnen. Bestrooi eventueel nog met extra peper en paprikapoeder. Smeer de bladerdeeg randen in met ei. Bak de hartige andijvietaart in 25-30 minuten goudbruin. Serveer met de overgebleven rauwe andijvie.