paksoi stamppot

KokenKoken
paksoi stamppot
Deel met je vrienden:

paksoi stamppot

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Gang: avondeten
Keuken: Nederlandse
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kilo iets kruimige aardappelen geschild en in kleinere stukken gesneden
  • 1 stronk paksoi gewassen en grof gesneden
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 1 bakje (125gr) gerookte spekblokjes
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 theelepel sambal badjak
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • snufje peper en zout
  • 50-75 gram belegen kaas geraspt
  • 1 bekertje (200gr) crème fraîche
  • olie
  • 1 rookworst naar keuze

Instructies

  • Kook de aardappel gaar. Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Fruit de uien met de spekblokjes, sambal, kerriepoeder, paprikapoeder en een snufje peper en zout. Als de spekblokjes krokant zijn, voeg dan de knoflook en de paksoi toe en roerbak dit even kort mee. Voeg dan het bekertje crème fraîche en 1 tl nootmuskaat toe. Breng eventueel op smaak met extra peper en/of zout. Giet de aardappelen af en stamp deze fijn. Voeg de paksoi met saus toe en meng dit met goed door elkaar. Voeg de kaas toe en meng ook dit door de stamppot.
  • Kook de rookworst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!