Naan met knoflook en koriander

Naan met knoflook en koriander

Naan met knoflook en koriander

4.67 van 9 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Indiase
Trefwoord: naan, Naan maken, zelfgemaakte Naan
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 7 minuten
Totale tijd: 1 uur 17 minuten
Porties: 7 stuks

Ingrediënten

  • 375 gram bloem
  • 3/4 eetlepel suiker
  • 1 theelepel zout
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 125 gram Grieks yoghurt
  • 125 milliliter lauwwarm water
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 30 gram gesmolten roomboter

topping

  • 100 gram gesmolten roomboter
  • 3 teentjes knoflook heel fijngesneden
  • 1 theelepel gedroogde korianderblad

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor het deeg en kneed tot je een elastisch deeg hebt. Het deeg blijft iets plakkerig (je kan altijd een beetje bloem toevoegen als het echt te nat blijft) Vet een mengkom in met een beetje olie en laat het deeg afgedekt 1 uur rijzen op een tochtvrije plek.
  • Smelt voor de topping de roomboter met de knoflook en de gedroogde korianderblad. Laat op heel laag vuur staan zodat de boter niet gaat stollen.
  • Maak 6 bolletjes van het deeg en druk deze plat uit. Dit mag rond of ovaal zijn...of wat ertussen in zit 😉
  • Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de Naan aan beide kanten goudbruin. Wanneer er bolletjes in de Naan komt kan je de Naan omdraaien.
  • Smeer de Naan meteen in met de gesmolten roomboter na het bakken.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer