Nog maar een paar dagen en het is Pasen. Weet jij nog niet welk paastoetje je op tafel wilt zetten? Misschien vind je deze meringues met diverse toppings wel leuk. Hier waren ze thuis in ieder geval een groot succes! Ik had 3 varianten gemaakt: 1 met advocaat, 1 met zelfgemaakte lemon curd en 1 met chocolade. Het is absoluut niet moeilijk om te maken en het ziet er super vrolijk en vooral heel lekker uit. Ik heb de meringues en de lemon curd zelf gemaakt maar uiteraard kan je ook voor kant en klaar kiezen. Ik snap best dat je met Pasen misschien niet heel veel zin hebt om in de keuken te staan. Al loont het wel, want zelfgemaakt is toch echt wel het lekkerst. Het recept van de merinque komt van Rutger Bakt. Met zijn verhoudingen mislukken je meringues echt niet.
Recept meringues
Ingrediënten
- 100 gram fijne kristalsuiker
- 90 gram poedersuiker
- 3 eiwitten
- snufje zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 100 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Klop de eiwitten met een snufje zout in een vetvrije mengkom. Voeg beetje bij beetje de fijne kristalsuiker toe. Klop net zolang tot er stevige pieken verschijnen. (als je de kom omdraait en het eiwit blijft zitten, dan is het goed) Spatel voorzichtig de poedersuiker door het eiwit. Schep 12 lepels eiwit op het bakpapier. Bak de meringues 2 uur in de oven. Zet de oven uit en laat de meringues in de oven helemaal afkoelen. (doe de oven niet open)
Recept lemon curd
Ingrediënten
- 200 gram fijne kristalsuiker
- 125 gram roomboter
- 2 eieren geklutst
- 2 citroenen gewassen
Instructies
- Rasp de citroenen. Halveer de citroenen en knijp het sap eruit. Zorg er wel voor dat er geen pitjes in het citroensap zitten. Doe de citroenrasp, suiker en roomboter in schaal. Laat dit au bain marie smelten. Als de roomboter helemaal gesmolten is, voeg dan de citroensap en geklutste eieren toe. Roer het mengsel goed door elkaar. Zet het vuur iets lager en verwarm de lemon curd tot hij de gewenste dikte heeft. Vergeet niet regelmatig de curd te roeren. Bij mij duurde het 20 minuten…heb dus geduld!
- Giet de lemon curd in platte schaal of groot bord en dek af met huishoudfolie. Dit zorgt ervoor dat er geen velletjes op de lemon curd komt. Laat de lemon curd nu helemaal afkoelen. Eenmaal afgekoeld kan je de curd in een schone pot doen.
- Bewaar de curd in de koelkast. De lemon curd is ongeveer 2 weken houdbaar….geloof mij…die tijd krijgt hij niet.
Paastoetje: meringues met diverse toppings
Onderstaande recepten vind je misschien ook lekker met Pasen
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/paaskip-pittige-hele-kip-uit-de-oven/” target=”_blank”]
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/tiramisu-met-advocaat/” target=”_blank”]
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/basisrecept-zelf-lemon-curd-maken/” target=”_blank”]