Onze 5 favoriete stamppot recepten

Onze 5 favoriete stamppot recepten

Ondanks dat ik de zomer echt heerlijk vind, kan ik stiekem ook niet wachten tot het najaar. Wij zijn namelijk helemaal gek van stamppot en het najaar leent zich zo goed voor stamppotten. Ik varieer altijd vaak met smaken en verschillende soorten groenten. Hierdoor hoeft een stamppot echt nooit saai te zijn! Het liefste eet ik een lekkere gehaktbal bij stamppot maar tegen een kruidig speklapje zeg ik natuurlijk ook geen nee. 

Onze 5 favoriete stamppot recepten

Onze favoriete stamppot recepten staan ditmaal in willekeurige volgorde. We konden namelijk echt niet kiezen welke we nu echt het allerlekkerste vonden. 

Indische gehaktballen in een ketjap chilisaus met andijviestamppot:

Deze andijviestamppot is van zichzelf niet zo heel spannend maar de Indische gehaktballen in een ketjap chilisaus maken deze stamppot echt zo lekker! Je moet even niet op de lijn letten, het lekkerste is namelijk om heel veel saus over de stamppot te doen 🙂 

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/indische-gehaktballen-ketjap-chilisaus-andijviestamppot/” target=”_blank”]

Andijviestamppot met Ras El Hanout kruiden

Ook wel weer een andijviestamppot maar deze is echt al heel spannend van zichzelf. De Ras El Hanout kruiden maakt dat deze stamppot bomvol smaak zit. De gebakken uitjes eroverheen geven het gerecht een lekkere crunch. 

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/andijviestamppot-met-ras-el-hanout-lekker-anders/” target=”_blank”]

Witlofstamppot met kaas en Italiaanse kruiden

Deze witlofstamppot met kaas en Italiaanse kruiden maak ik echt al sinds het begin dat Jan Willem en ik samenwonen. Dat is dus al bijna 18 jaar!! In deze stamppot zitten echt heeeeeeeel veeeeeeel calorieën maar soms heb je dat gewoon nodig 😉  De ene keer maak ik dit recept klaar met een speklap maar met een rookworst of een gehaktbal is het ook super lekker. Probeer zeker eens mijn Surinaamse gehaktballen hierbij te maken. 

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/witlofstamppot-kaas-en-italiaanse-kruiden/” target=”_blank”]

Hutspot met gekarameliseerde uien en chorizo

Dit is echt een hutspot 2.0 stijl hahaha. Normaal gesproken kook je natuurlijk de uien mee als je hutspot maakt maar in dit recept laat je de uien karameliseren. Dit geeft het gerecht een heel uitgesproken smaak en zeker in combinatie met de gebakken chorizo. Ik zal alleen een keer een andere foto maken van dit recept, deze foto kan namelijk echt niet! Het doet het recept absoluut geen eer aan.

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/hutspot-2-0-gekarameliseerde-uien-en-chorizo/” target=”_blank”]

Zomerse stamppot met prei, kruidenroomkaas en ei

Niet alleen in het najaar zijn stamppotten lekker om te eten. Ook in de zomer kan je dit prima eten. Absoluut een favoriet hier is deze stamppot met prei, kruidenroomkaas en ei. Helemaal lekker is om dit te eten met krokant gebakken spekjes. 

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/stamppot-prei-en-kruidenroomkaas/” target=”_blank”]

Wat is jouw absolute favoriete stamppot?