Deze noedelsalade met pittige pindasaus dressing zit bomvol gezonde ingrediënten en kan zowel vegetarisch gegeten worden als met gegrilde kip. De salade is ook nog eens ontzettend snel klaar te maken. Binnen 30 minuten kan jij al genieten. Aan jou dus de keuze of je voor de vegetarische of voor de vleesvariant variant kiest 🙂
Noedels zijn warm ontzettend lekker maar koud in een salade vind ik misschien nog wel lekkerder. Welke noedels je gebruikt mag je ook geheel zelf weten. Ik gebruikte Chinese eiermie voor dit recept. Je kunt echter voor deze noedelsalade ook prima glasnoedels of gewone mie gebruiken.

recept Noedelsalade met pittige pindasaus dressing
De pittige pindasaus dressing is momenteel echt favoriet bij ons thuis. Deze dressing is namelijk ook erg lekker om als dipsaus te gebruiken. Ik gebruik zelf graag een zoete tegenhanger in deze “Aziatische” noedelsalade door het gebruik van mango. De mango kun je ook prima vervangen voor bijvoorbeeld stukjes ananas.
TIP: ook lekker is om stukjes omelet aan deze salade toe te voegen

Noedelsalade met pittige pindasaus dressing
Equipment
- blender of keukenmachine
Wat heb je nodig (ingrediënten)
- 250 gram eiermei of andere mie/noedels naar keuze
- 1/2 komkommer in dunne reepjes gesneden (liefs zonder vruchtvlees)
- 1 peen in dunne reepjes gesneden
- 1 paprika in dunne reepjes gesneden
- 1 mango in dunne reepjes gesneden
- 2 stuks bosui in dunne ringetjes gesneden
- 1 avocado in dunne reepjes gesneden
- 1/2 rode peper fijngehakt en optioneel
- zonnebloemolie
- seroendeng optioneel
- handje pinda's ik gebruikte gezouten maar gezonder is om ongezouten pinda's te gebruiken.
- 1 eetlepel sesamolie
- handje koriander fijngehakt en optioneel (je kunt ook peterselie gebruiken)
- snuf vers gemalen zwarte peper
PITTIGE PINDASAUS DRESSING
- 5 eetlepels zonnebloemolie
- 1 eetlepel sesamolie
- 2 teentjes knoflook grof gehakt
- 3 centimeter verse gember geschild en grof gehakt
- 1 rode peper grof gehakt
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel rijstazijn ook wel sushi azijn genoemd
- 3 flinke eetlepels pindakaas
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 limoen sap nodig
GEGRILDE KIP
- 2 stuks kipfilet
- sweet chilisaus
- snuf vers gemalen zwarte peper en zout
Zo maak je het (bereidingswijze)
- Bereid de noedels/mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Spoel af met koud water en besprenkel met een beetje zonnebloemolie en 1 el sesamolie. (tegen het plakken)
- Meng in een blender/keukenmachine alle ingrediënten voor de pittige pindasaus dressing tot een smeuïge dressing. TIP: heb je geen blender of keukenmachine, snijd dan alle ingrediënten voor de dressing heeeeeeeeeeel fijn. Eventueel kan je het in een vijzel nog fijner malen.
- Meng de noedels met de komkommer, peen, paprika, mango, bosui, rode peper en avocado. Verdeel vlak voor serveren de pittige pindasaus dressing naar smaak over de salade. Bestrooi met een handje (gezouten) pinda's, seroendeng en koriander/peterselie.
- Wil je deze salade liever met kip eten? Bestrooi de kipfilets dan aan beide kanten in met een flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout en smeer de allebei de kanten in met sweet chilisaus. Grill of bak de kipfilets gaar en goudbruin. Snijd de kipfilets in dunne plakjes en verdeel deze over de salade.
Aziatische noedelsalade





Als je de salade met de gegrilde kip eet, dan heb je echt wel een flinke maaltijdsalade aan dit recept. Serveer je de salade zonder kip, dan kan je de salade ook prima als bijgerecht bij de bbq serveren. Bestrooi de noedelsalade eventueel met wat extra rode peper en seroendeng.
Andere lekkere salade recepten
Eet jij net als ons ook graag een salade? Maak dan ook eens de salade met kip ketjap en pinda’s, die is heerlijk knapperig en fris van smaak. Ook lekker is onze simpele BLT salade, die maak je binnen 10 minuten al klaar. Wil je iets meer uitpakken? Maak dan de salade met knoflook-honing gamba’s en frisse citroendressing.


