nasi goreng met kip en garnalen

nasi goreng met kip en garnalen

nasi goreng met kip en garnalen

3.84 van 6 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Indonesische
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram rijst van te voren gekookt en afgekoeld
  • 200 gram verse garnalen schoongemaakt en gepeld (kant en klaar bakje/zakje)
  • 2 kipfilets in kleine stukjes gesneden (grote van de garnaal)
  • 2 eieren
  • 3 teentjes knoflook grof gesneden
  • 1 rode peper grof gesneden
  • 1 theelepel trassi
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 1,5 theelepel suiker
  • 1 ui grof gesneden
  • 1 eetelepel ketjap manis
  • 1 eetelepel sojasaus
  • 4 bosui fijn gesneden
  • gebakken uitjes
  • olie
  • snufje gemalen zwarte peper en zout

Instructies

  • Mix in een keukenmachine de ui, knoflook, rode peper, trassi, korianderzaad en suiker. (dit kan je ook met een vijzel doen)
  • Klop de eieren met een snufje zout los. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak 2 dunne omeletten.
  • Verhit ondertussen in een wok of hapjespan een flinke hoeveelheid olie (de bodem moet helemaal bedekt zijn). Fruit het kruidenmengsel voor 1 minuut. Voeg de kip en garnalen toe en roerbak dit voor 5 minuten. (de kip moet gaar zijn) Voeg eventueel nog een scheutje olie toe en voeg dan de gekookte rijst en bosui toe. Roer alles goed door elkaar.
  • Breng op smaak met 1 el ketjap manis, 1 el sojasaus en eventueel een snuf versgemalen zwarte peper en/of zout.
  • Snijd de omeletten in dunne reepjes en leg dit over de nasi goreng. Serveer met gebakken uitjes en eventueel pindasaus.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer