nasi goreng met kip en garnalen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekPorties: 4 personen
IngrediΓ«nten
- 300 gram rijst van te voren gekookt en afgekoeld
- 200 gram verse garnalen schoongemaakt en gepeld (kant en klaar bakje/zakje)
- 2 kipfilets in kleine stukjes gesneden (grote van de garnaal)
- 2 eieren
- 3 teentjes knoflook grof gesneden
- 1 rode peper grof gesneden
- 1 theelepel trassi
- 1 theelepel korianderzaad
- 1,5 theelepel suiker
- 1 ui grof gesneden
- 1 eetelepel ketjap manis
- 1 eetelepel sojasaus
- 4 bosui fijn gesneden
- gebakken uitjes
- olie
- snufje gemalen zwarte peper en zout
Instructies
- Mix in een keukenmachine de ui, knoflook, rode peper, trassi, korianderzaad en suiker. (dit kan je ook met een vijzel doen)
- Klop de eieren met een snufje zout los. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak 2 dunne omeletten.
- Verhit ondertussen in een wok of hapjespan een flinke hoeveelheid olie (de bodem moet helemaal bedekt zijn). Fruit het kruidenmengsel voor 1 minuut. Voeg de kip en garnalen toe en roerbak dit voor 5 minuten. (de kip moet gaar zijn) Voeg eventueel nog een scheutje olie toe en voeg dan de gekookte rijst en bosui toe. Roer alles goed door elkaar.
- Breng op smaak met 1 el ketjap manis, 1 el sojasaus en eventueel een snuf versgemalen zwarte peper en/of zout.
- Snijd de omeletten in dunne reepjes en leg dit over de nasi goreng. Serveer met gebakken uitjes en eventueel pindasaus.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer