Muffins met frambozen en kokos. Deze heerlijke luchtige zomerse muffins zijn een zalige snack. Helemaal ongezond zijn ze overigens niet eens. Je zou deze muffins met frambozen en kokos ook prima als ontbijt kunnen nuttigen.
Ook lekker als ontbijt zijn mijn croissantrolletjes met frambozen en lemon curd. Deze zijn echter wel iets minder gezond. Wel gezond als ontbijt zijn eventueel mijn bananen muffins met frambozen en blauwe bessen.
Verse frambozen of diepvries frambozen
Het lekkerste om te gebruiken vind ik persoonlijk verse frambozen. Helemaal wanneer de frambozen in het seizoen zijn. Dan zijn de frambozen namelijk heerlijk sappig en zoet van smaak.
Uiteraard kan je ook diepvries frambozen gebruiken. Zorg er dan wel voor dat je de frambozen eerst laat ontdooien. Anders verliezen ze teveel vocht tijdens het bakken en zal je muffin niet mooi luchtig van structuur worden.
Frambozen zijn super gezond
Ik ben zelf echt helemaal verzot op frambozen. Gelukkig zijn frambozen super gezond en kan je dit zonder schuldgevoel snoepen. Frambozen zitten bomvol vitamine C maar ze bevatten ook vitamine K, E, A en B6.
Frambozen bevatten veel vezels en ze zijn daarom ook heel erg goed voor een gezonde stoelgang. Enig nadeel van frambozen is dat ze redelijk prijzig zijn in aanschaf. Dat is erg jammer, anders zou ik gerust twee bakjes frambozen per dag kunnen eten.
Frambozen bewaren
Heb je een doosje frambozen gekocht bewaar deze dan niet te lang. Frambozen gaan namelijk erg snel schimmelen. Bewaar je frambozen daarom in de koelkast voor maximaal drie dagen. Sluit de frambozen niet af maar laat ze ademen.
Je kunt verse frambozen ook invriezen. Dan zijn de frambozen 12 maanden houdbaar. Laat ze voor gebruik rustig ontdooien. Houdt er wel rekening mee dat je frambozen na het invriezen wel wat slapper zijn dan verse frambozen.
Kokos muffins
Deze muffins breng ik op smaak met zowel kokosmelk, geraspte kokos als met kokos snippers. Aan kokossmaak geen gebrek dus. Lust jij niet zo graag kokos? Vervang dan eventueel de kokosmelk voor gewone melk, havermelk of sojamelk.
Laat dan ook de kokossnippers weg uit het recept. Ik zou alleen wel adviseren om de geraspte kokos door het beslag te gebruiken. Dit geeft namelijk niet overdreven veel kokossmaak maar geeft wel een lekkere structuur.
Recept muffins met frambozen en kokos
Muffins met frambozen en kokos
Equipment
- 1 cupcake/muffin bakblik
- 9 cupcake/muffin papiertjes
Ingrediënten
- 150 gram frambozen vers of ontdooid uit de diepvries
- 230 gram bloem
- 100 gram suiker
- 1 theelepel vanille extract
- 2 eieren
- 125 milliliter zonnebloemolie of andere milde olie
- 100 milliliter kokosmelk
- 7 gram bakpoeder = half zakje
- snufje zout
- 25 gram geraspte kokos
- 20 gram kokossnippers
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170 graden. Leg de cupcake/muffin papiertjes in het de cupcake/muffin bakblik.
- Meng de bloem met een snuf zout en een half zakje bakpoeder.
- Klop de eieren met de suiker luchtig (meng tot het mengsel lichtgeel/wit van kleur is geworden) Voeg al mixend de olie toe. Spatel vervolgens de kokosmelk, vanille extract en geraspte kokos door het beslag.
- Spatel daarna de bloem en de 3/4 deel van de frambozen erdoorheen. Meng net lang genoeg tot alles gemengd is. (de frambozen mogen best kapot gaan)
- Schep het beslag in de cupcake/muffins vormpjes. (tot de bovenkant) Bestrooi eventueel de bovenkant nog met een beetje suiker of geraspte kokos (dan krijg je een krokant laagje)
- Bak de muffins gaar in ongeveer 20-25 minuten. Laat de muffins op een rooster afkoelen.
- Bak de kokossnippers goudbruin in een droge koekenpan. Spuit een toef slagroom op de muffins, verdeel hier overheen de overgebleven frambozen en bestrooi met de goudbruin gebakken kokossnippers.
Muffins met frambozen en kokos
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken