Mexicaanse kipburger met sriracha mayonaise en frisse salsa

Mexicaanse kipburger met sriracha mayonaise en frisse salsa

Mexicaanse kipburger met sriracha mayonaise en frisse salsa. Deze burger is echt mega lekker en maak je heel simpel klaar.

Mexicaanse kipburger

Voor een goede burger mag je ons altijd wakker maken! Deze Mexicaanse kipburger met sriracha mayonaise en tortillachips was ook echt weer zo lekker. Voor de sriracha mayonaise kan je kiezen uit mijn normale variant of de siracha mayonaise met krokante spek.

Ik heb dit keer voor gemakkelijk gekozen en heb gewoon kant en klare kipburgers gehaald maar als je zin/tijd hebt, kan je ze natuurlijk ook zelf maken. Soms moet je het jezelf alleen niet te moeilijk willen maken.

Frisse salsa

Voor op de Mexicaanse kipburger maakte ik een frisse salsa die ook erg lekker is om als “losse” salade te eten. Ideaal dus ook voor bij de bbq als bijgerecht.

Eet jij net zoals ons ook graag een kipburger? Probeer dan ook eens de volgende recepten uit: gegrilde kipburger met tomatensalsa, krokante Italiaanse kipburger met kruidige ketchup of maak eens de kipburger met mango salsa en limoenmayonaise.

Recept Mexicaanse kipburger met sriracha mayonaise

Mexicaanse kipburger met sriracha mayonaise en frisse salsa

Mexicaanse kipburger met sriracha mayonaise

Wil je eens iets anders dan een "gewone" burger probeer dan eens deze Mexicaanse burger met sriracha mayonaise en frisse salsa.
No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Mexicaanse
Trefwoord: frisse salsa, kipburger, Mexicaanse burger, sriracha, sriracha mayonaise
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 7 minuten
Totale tijd: 17 minuten
Porties: 4 burgers

Ingrediënten

  • 4 kipburgers
  • 4 plakjes cheddarkaas
  • hand tortillachips ik neem zo heet mogelijk
  • flinke hand sla soortnnaar keuze
  • 4 hamburgerbroodjes
  • sriracha mayonaise zie zelfgemaakt recept

Mexicaanse salsa

  • 1 avocado in blokjes gesneden
  • 1/3 komkommer in blokjes gesneden zonder zaadlijsten
  • 2 tomaten in blokjes gesneden
  • 1 sjalot fijngesnipperd
  • hand verse koriander fijngehakt
  • hand verse peterselie fijngehakt
  • snuf peper en zout
  • snuf chilivlokken of pul biber
  • scheut olijfolie extra vierge
  • 1/2 limoen sap

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de Mexicaanse salsa en laat dit even in de koelkast staan.
  • Bak/grill de burger gaar en goudbruin. Leg er een plakje cheddar op. Grill de broodjes even kort. Smeer de broodjes in met een flinke laag sriracha mayonaise, leg hier wat sla op, de burger, tortillachips en een flinke schep van de Mexicaanse salsa. Eet smakelijk 😋
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Mexicaanse kipburger

Mexicaanse kipburger

Deze Mexicaanse kipburger is zo snel en makkelijk om te maken, echt een aanrader. De frisse salsa in combinatie met de pittige sriracha mayonaise en pittige tortillachips…mmmmm!!! Het lekkerste resultaat krijg je als je de burger op de bbq kan bereiden.

Mexicaanse kipburger