Mexicaanse kipburger met sriracha mayonaise en frisse salsa. Deze burger is echt mega lekker en maak je heel simpel klaar.
Mexicaanse kipburger
Voor een goede burger mag je ons altijd wakker maken! Deze Mexicaanse kipburger met sriracha mayonaise en tortillachips was ook echt weer zo lekker. Voor de sriracha mayonaise kan je kiezen uit mijn normale variant of de siracha mayonaise met krokante spek.
Ik heb dit keer voor gemakkelijk gekozen en heb gewoon kant en klare kipburgers gehaald maar als je zin/tijd hebt, kan je ze natuurlijk ook zelf maken. Soms moet je het jezelf alleen niet te moeilijk willen maken.
Frisse salsa
Voor op de Mexicaanse kipburger maakte ik een frisse salsa die ook erg lekker is om als “losse” salade te eten. Ideaal dus ook voor bij de bbq als bijgerecht.
Eet jij net zoals ons ook graag een kipburger? Probeer dan ook eens de volgende recepten uit: gegrilde kipburger met tomatensalsa, krokante Italiaanse kipburger met kruidige ketchup of maak eens de kipburger met mango salsa en limoenmayonaise.
Recept Mexicaanse kipburger met sriracha mayonaise
Mexicaanse kipburger met sriracha mayonaise
Ingrediënten
- 4 kipburgers
- 4 plakjes cheddarkaas
- hand tortillachips ik neem zo heet mogelijk
- flinke hand sla soortnnaar keuze
- 4 hamburgerbroodjes
- sriracha mayonaise zie zelfgemaakt recept
Mexicaanse salsa
- 1 avocado in blokjes gesneden
- 1/3 komkommer in blokjes gesneden zonder zaadlijsten
- 2 tomaten in blokjes gesneden
- 1 sjalot fijngesnipperd
- hand verse koriander fijngehakt
- hand verse peterselie fijngehakt
- snuf peper en zout
- snuf chilivlokken of pul biber
- scheut olijfolie extra vierge
- 1/2 limoen sap
Instructies
- Meng alle ingrediënten voor de Mexicaanse salsa en laat dit even in de koelkast staan.
- Bak/grill de burger gaar en goudbruin. Leg er een plakje cheddar op. Grill de broodjes even kort. Smeer de broodjes in met een flinke laag sriracha mayonaise, leg hier wat sla op, de burger, tortillachips en een flinke schep van de Mexicaanse salsa. Eet smakelijk 😋
Mexicaanse kipburger
Deze Mexicaanse kipburger is zo snel en makkelijk om te maken, echt een aanrader. De frisse salsa in combinatie met de pittige sriracha mayonaise en pittige tortillachips…mmmmm!!! Het lekkerste resultaat krijg je als je de burger op de bbq kan bereiden.
Hopelijk ga jij thuis net zo smullen van deze burger als wij thuis doen. Als het aan manlief ligt, dan eten we ieder weekend deze burger. TIP: wil je nog sneller deze burger bereiden? Tegenwoordig is er ook een kant en klare sriracha mayonaise verkrijgbaar in de supermarkt.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.