Mexicaanse bavette op een broodje

Mexicaanse bavette op een broodje
Deel met je vrienden:
gegrilde bavette met pico de gallo

Mexicaanse bavette op een broodje

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Mexicaanse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 broodjes

Ingrediënten

  • 750 gram bavette (mag iets meer of minder zijn)
  • 4 burgerbroodjes
  • geraspte cheddar mag ook plakjes cheddar zijn
  • pico de gallo dit recept staat op de blog
  • zonnebloemolie
  • mayonaise

MEXICAANSE RUB VOOR DE BAVETTE

  • 1,5 theelepel komijnpoeder
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel knolflookpoeder
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 1/2 theelepel chilivlokken of
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel gemalen korianderpoeder

Instructies

  • Meng alle specerijen voor de rub. Verwarm de barbecue tot een temperatuur 200 graden. Smeer de bavette in met zonnebloemolie. (niet teveel en zorg dat de bavette op kamertemperatuur is) Wrijf de bavette in met de Mexciaanse rub. Grill de bavette in ongeveer 12 minuten op de barbecue. (2x6min) Wikkel de bavette in een stuk aluminiumfolie en laat 10 minuten rust.
  • Snijd de bavette tegen de draad in in dunne reepjes. Als je met de draad mee snijd, dan krijg je taai vlees. Grill even kort de burgerbroodjes. Smeer de onderkant in met een laagje mayonaise. Leg hierop wat gerapte cheddar (of een plakje cheddar), daarop reepjes bavette en vervolgens flink wat pico de gallo.
  • TIP 1: Het vlees kan soms nog een vlies rond het vlees hebben. Snijd dit voorzichtig weg met een scherp en dun mes. Als je je vlees bij de slager haalt, dan heeft hij/zij dit vaak al gedaan voor je. TIP 2: Uiteraard kan je dit recept ook gewoon met biefstuk maken en heel eerlijk met kip is het ook lekker.