meringues

meringues

meringues

No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Nagerecht/Toetje
Keuken: Franse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 2 uur
Totale tijd: 2 uur 10 minuten
Porties: 12 stuks

Ingrediënten

  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 90 gram poedersuiker
  • 3 eiwitten
  • snufje zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 100 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Klop de eiwitten met een snufje zout in een vetvrije mengkom. Voeg beetje bij beetje de fijne kristalsuiker toe. Klop net zolang tot er stevige pieken verschijnen. (als je de kom omdraait en het eiwit blijft zitten, dan is het goed) Spatel voorzichtig de poedersuiker door het eiwit. Schep 12 lepels eiwit op het bakpapier. Bak de meringues 2 uur in de oven. Zet de oven uit en laat de meringues in de oven helemaal afkoelen. (doe de oven niet open)
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer