Super simpele Sinterklaas cake

Super simpele Sinterklaas cake

Jaaaa!!!! Toch nog een Sinterklaas recept op Familie over de Kook. Op een Familie kookblog mag dat natuurlijk ook niet ontbreken. Ieder jaar maak ik zowel hartige als zoete lekkernijen met Sinterklaas. Nu heb ik geen zin om de schone schijn op te houden, dus ik zal eerst maar even mijn hart luchten voordat ik het recept zal schrijven. Wij hebben de afgelopen tijd namelijk echt heel veel gedoe voor onze kiezen gehad.

Als je ons volgt weet je misschien dat wij afgelopen mei onze keuken verbouwt hebben. Wij hebben toen onze lang gekoesterde wens van een heel groot fornuis laten plaatsen. Omdat inductie koken helemaal het ding voor de toekomst zou worden, hebben wij gekozen voor een 110 cm inductiefornuis. Wauw! Wat waren wij trots!!! Helaas heeft vanaf het moment van plaatsen ons fornuis het nooit goed gedaan. Na een half jaar lang steggelen met de leverancier kwam er dan eindelijk 2 weken geleden een monteur om de platen in het fornuis te vervangen. Helaas liep dit uit op een heel groot drama! Ik zat namelijk ineens met een totaal niet werkend fornuis en met een flink beschadigde vloer doordat de monteur in zijn eentje het zware fornuis weer naar achteren moest schuiven. Weer een hoop drama en uiteindelijk na heeeeeeel veeeeeeel discussie en heen en weer gebel met de leverancier kwamen we tot een nette oplossing. De leverancier zou een nieuwe, klasse hoger, fornuis komen plaatsen. Zo gezegd zo gedaan!

Afgelopen vrijdag werd dan eindelijk, na 1,5 week zonder fornuis gezeten te hebben, ons nieuwe fornuis geleverd. Alles werd dit keer super netjes aangesloten en mijn vloer werd dit keer wel goed beschermd. YES!!!! YES!!!! Eindelijk kon ik weer met echt plezier in mijn keuken aan de slag. Helaas liep ook dit weer heel anders. Jan Willem en ik zijn eerst een weekendje heerlijk met zijn tweeen naar Napels geweest en dinsdag bij terugkomst wilde wij een gerecht in de oven klaarmaken. Wat blijkt……doet de oven het niet!!!! AHHHHHHHHHH IK BEN ER HELEMAAL KLAAR MEE!!!!! Nu komt er 13 december weer een monteur om te kijken of hij het probleem kan oplossen.

Door dit gedoe heb ik de afgelopen tijd niet zoveel zin gehad om te koken en was ik zelfs op het punt gekomen dat ik de stekker uit Familie over de Kook wilde trekken. Gelukkig hebben Jan Willem en de kids mij overgehaald om toch mijn schouders eronder te zetten en door te blijven gaan met bloggen. Iets waar ik wel veel voldoening uit haal. Het is dus niet zonder reden geweest dat het de afgelopen tijd stiller was op Familie over de Kook.

Zo….dat is eruit! Sorry voor de hele lap tekst maar het moest er echt even een keer uit. Nu op naar iets leuks…..Sinterklaas. Al weken is Amaranthe helemaal hyper de pieper en ze kan niet wachten tot we dinsdagavond pakjesavond vieren. Nu hoort er bij Sinterklaasavond natuurlijk wel iets lekkers. Wij gaan op pakjesavond deze super simpele maar ontzettend lekkere en vrolijke Sinterklaas cake eten.

Recept Sinterklaas cake

Sinterklaas cake

3 van 5 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Snack, Tussendoortje
Keuken: Nederlandse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 1 uur
Porties: 1 cake

Ingrediënten

  • 400 gram bloem
  • 250 milliliter melk
  • 250 milliliter milde olie
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 zakje bakpoeder
  • snufje zout
  • 4 eieren
  • roomboter voor het invetten bakvorm

versiering Sinterklaas cake

  • 1 bekertje (250 ml) slagroom
  • kruidnoten
  • marsepein
  • chocolade munten
  • schuimpjes
  • 2 eetlepels witte basterdsuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng de bloem met 1 zakje bakpoeder. Vet een grote cakeblik in met roomboter en bestrooi met een klein beetje bloem of leg er een stukje bakpapier in.
  • Klop de eieren met de suiker schuimig. Voeg de olie toe en mix dit even door. Voeg dan de melk toe en mix ook weer even kort door. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en roer dit kort door het beslag. Meng er 1 theelepel vanille extract doorheen. Giet het cakebeslag in de vorm en bak de cake in 50-60 minuten licht goudbruin en gaar. Laat de cake helemaal afkoelen voordat je hem gaat versieren.
  • Mix de slagroom met 2 eetlepels witte basterdsuiker tot de slagroom lobbig is. Besmeer de cake met de slagroom en versier met al het Sinterklaas lekkers.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

 

Een Sinterklaas cake versieren vraag natuurlijk wel opperste concentratie. Wat kunnen ze goed samenwerken hé…..gebeurt niet iedere dag 😉
Jaaaa!!!! Hij is klaar! Er is tussentijds ook heeeeeel veeeeeeel in hun mond beland. Ach, moet kunnen.
Dit is toch een feestje om te zien! Gelukkig was de cake ook heel erg lekker. Het fijne van dit recept is dat echt het heel erg leuk is voor de kinderen om zelf te maken.