Makkelijke pasta met aubergine en tonijn – simpel en smaakvol

Makkelijke pasta met aubergine en tonijn – simpel en smaakvol
avondeten
Italiaans
Deze tijd ben jij bezig: 10 minuten
Totale bak/stoof tijd: 40 minuten
Geniet van deze makkelijke pasta met aubergine en tonijn. Een simpel en smaakvol gerecht dat in 40 minuten op tafel staat.
Direct naar recept

Deze makkelijke pasta met aubergine en tonijn is een heerlijk gerecht dat je snel op tafel zet. Het is vol van smaak, super eenvoudig te bereiden en perfect voor het hele gezin. Wij eten deze pasta inmiddels meerdere keren per maand. Ontdek nog meer snelle en makkelijke pastarecepten en laat je inspireren.

Een bord met heerlijke pasta met aubergine en tonijn, afgemaakt met verse basilicum en geraspte kaas.

Aubergine en tonijn, gaat dat goed samen?

Aubergine en tonijn zijn misschien niet de eerste combinatie waar je aan denkt. Geloof me, deze combinatie is echt zo lekker! De aubergine wordt heerlijk zacht en neemt alle smaken van de kruiden, tomatensaus en de tonijn in olijfolie op. De tonijn zorgt ook voor een lekkere hartige smaak. Met een beetje geraspte kaas en basilicum maak je het gerecht helemaal af. Tonijn en pasta vinden wij sowieso erg lekker. Probeer bijvoorbeeld ook eens onze orzo salade met tonijn of de penne met tonijn in tomatensaus.

TIP: onze kinderen houden niet zo van de schil van de aubergine dus met een dunschiller verwijder ik de schil. Wij hebben sindsdien geen gezeur meer aan tafel 😁

Recept pasta met aubergine en tonijn

Een heerlijk bord makkelijke pasta met aubergine en tonijn, gegarneerd met verse basilicum en geraspte kaas, klaar om van te genieten."

Makkelijke pasta met aubergine en tonijn

Geniet van deze makkelijke pasta met aubergine en tonijn. Een simpel en smaakvol gerecht dat in 40 minuten op tafel staat.
Vind jij dit recept lekker?
Print Recept Pinterest Bewaar in jouw kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Italiaans
Trefwoord: avondmaaltijd, makkelijke maaltijd, makkelijke pasta, pasta met aubergine en tonijn, pasta recepten, snel pasta recept
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Servings: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten)

Pastasaus met aubergine en tonijn

  • 2 stuks aubergine geschild en in blokjes gesneden
  • 1 paprika in blokjes gesneden
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook geraspt
  • 2 blikjes tonijn in olijfolie
  • 1 eetlepel oregano
  • 1/2 theelepel suiker
  • 1/2 groentebouillonblokje
  • 500 milliliter gezeefde tomaten
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper
  • snufje chilivlokken
  • extra vierge olijfolie
  • 75 milliliter water

PASTA

  • 300 gram pasta ik gebruikte fusilli
  • 1 groentebouillonblokje

EXTRA'S

  • 75 gram kaas geraspt
  • 15 gram basilicum grof gesneden

Zo maak je het (bereidingswijze)

  • Laat 1 blikje tonijn uitlekken. Verhit een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg het blikje tonijn inclusief de olijfolie toe samen de uitgelekte tonijn, de uien, knoflook en een snufje chilivlokken. Bak dit voor ongeveer 2 minuten. 
  • Voeg dan de blokjes paprika en aubergine toe samen met de gedroogde oregano. Bak dit voor 2 minuten. 
  • Voeg vervolgens de gezeefde tomaten toe samen met 75 ml water. (Ik doe het water in de lege verpakking zodat er extra smaak vrijkomt) Voeg dan ook een 1/2 verkruimeld groentebouillonblokje toe en eventueel de suiker.
    Roer alles door elkaar, breng aan de kook, zet het vuur dan zachter en laat met de deksel op de pan 30 minuten pruttelen. (ik zet na een kwartiertje de deksel een klein stukje open)

KOOK ONDERTUSSEN DE PASTA

  • Breng een grote pan met koud water en een groentebouillonblokje aan de kook. Als het water kookt voeg dan de pasta toe. Roer goed door elkaar en kook verder volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet de pasta af en schep door de pastasaus.
  • Verdeel de pasta over 4 borden, bestrooi met grof gehakte basilicum en geraspte kaas. Eet smakelijk 😋
  • TIP: voor heerlijke kruiden en specerijen in gerechten gebruiken wij graag de kruiden van Van Beekum Specerijen.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

FAQ veelgestelde vragen pasta met aubergine en tonijn

Kan ik een andere vis gebruiken in plaats van tonijn?

Jazeker! Zalm (uit blik) of gerookte makreel zijn heerlijke alternatieven.

Is dit gerecht geschikt voor kinderen?

Absoluut, laat eventueel de chilivlokken achterwege als je niet van pittig houdt.

Welke pasta past het beste bij dit gerecht?

Spaghetti, penne of fusilli, macaroni zijn allemaal goed maar kies vooral wat je zelf lekker vindt!

Hoe kan ik dit gerecht bewaren en opnieuw opwarmen?

Je kunt de saus apart bewaren in de koelkast en opnieuw verwarmen. Voeg wat kookvocht of water toe om de saus weer soepel te maken. Het gerecht blijft tot twee dagen goed in de koelkast.

Kan ik dit gerecht vegetarisch maken?

Ja, vervang de tonijn voor een plantaardig tonijn of door bijvoorbeeld linzen of kikkererwten.

Ideale makkelijke pasta avondmaaltijd

Dit gerecht staat binnen 40 minuten op tafel en is perfect voor een doordeweekse avond. Bovendien kun je het makkelijk aanpassen naar je eigen smaak. Voeg extra groenten toe, maak het pittiger of kies voor een andere vissoort. Alles kan en mag. 😊 Hopelijk ga jij net zo smullen van deze pasta als wij thuis doen. Heb je het recept gemaakt of wil je iets weten dan kan je ook een reactie/vraag achterlaten in de reacties. Veel kookplezier! 

pasta met tonijn en aubergine


Wij zouden het ontzettend leuk vinden als je ons zou willen volgen op social media. Mocht je een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook heel erg leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door #familieoverdekook te gebruiken.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *