Laat 1 blikje tonijn uitlekken. Verhit een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg het blikje tonijn inclusief de olijfolie toe samen de uitgelekte tonijn, de uien, knoflook en een snufje chilivlokken. Bak dit voor ongeveer 2 minuten.
Voeg dan de blokjes paprika en aubergine toe samen met de gedroogde oregano. Bak dit voor 2 minuten.
Voeg vervolgens de gezeefde tomaten toe samen met 75 ml water. (Ik doe het water in de lege verpakking zodat er extra smaak vrijkomt) Voeg dan ook een 1/2 verkruimeld groentebouillonblokje toe en eventueel de suiker. Roer alles door elkaar, breng aan de kook, zet het vuur dan zachter en laat met de deksel op de pan 30 minuten pruttelen. (ik zet na een kwartiertje de deksel een klein stukje open)
KOOK ONDERTUSSEN DE PASTA
Breng een grote pan met koud water en een groentebouillonblokje aan de kook. Als het water kookt voeg dan de pasta toe. Roer goed door elkaar en kook verder volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet de pasta af en schep door de pastasaus.
Verdeel de pasta over 4 borden, bestrooi met grof gehakte basilicum en geraspte kaas. Eet smakelijk 😋
TIP: voor heerlijke kruiden en specerijen in gerechten gebruiken wij graag de kruiden van Van Beekum Specerijen.
Gang: avondeten
Keuken: Italiaans
avondmaaltijd, makkelijke maaltijd, makkelijke pasta, pasta met aubergine en tonijn, pasta recepten, snel pasta recept