kwarkbroodjes met kaneel
Geniet van heerlijke zoete kwarkbroodjes met kaneel
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekPorties: 8 stuks
Ingrediënten
- 400 gram bloem
- 325 gram Griekse yoghurt
- 1 ei + 1 ei extra voor het bestrijken van de broodjes
- 75 milliliter zonnebloemolie
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 eetlepels suiker
- 1 zakje bakpoeder
- 3 theelepels kaneel
- 1 eetlepel kaneelsuiker
- 1 tl zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng in een mengkom de Griekse yoghurt met olie en het ei.
- Voeg de bloem, zout, suiker, vanillesuiker, kaneel en bakpoeder toe en roer goed door elkaar. Kneed vervolgens met je handen tot een deegbal. (Het deeg blijft iets plakkerig)
- Bestrooi je werkblad met een klein beetje bloem. Snijd het deeg in 8 gelijke stukken en vorm hier 8 broodjes van. (dikte ongeveer 3 centimeter)
- Leg de broodjes op de bakplaat en bestrijk met geklutst ei. Bestrooi vervolgens met kaneelsuiker.
- Bak de broodjes in 20 minuten goudbruin en gaar. Laat op een rooster de kwarkbroodjes iets afkoelen. Het lekkerst zijn de broodjes als ze nog een beetje warm zijn.
- TIP: eet je de broodjes de volgende dag verwarm ze dan eventjes 10 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer