kwarkbroodjes met kaneel

kwarkbroodjes met kaneel
Deel met je vrienden:

kwarkbroodjes met kaneel

5 van 1 stem
Afdrukken Pin
Gang: Lunch, Nagerecht/Toetje, Ontbijt, Snack, Tussendoortje
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 7 stuks

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 250 gram kwark of Griekse yoghurt
  • 2 eieren
  • 1/2 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 3 theelepels kaneel
  • 2 eetlepels koffiemelk of gecondenseerde melk
  • 1 eetlepel kaneelsuiker
  • 4 eetlepels fijne kristalsuiker
  • snufje zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Klop de kwark met de eieren, 4 eetlepels fijne kristalsuiker, 1/2 zakje vanillesuiker en een snufje zout. Meng de bloem met het bakpoeder en 3 tl kaneel. Voeg de bloem beetje bij beetje toe aan het kwarkmengsel. Het beste kan je hiervoor deeghaken gebruiken.
  • Leg met een grote lepel, of ijsschep 7-8 bollen op de met bakpapier beklede bakplaat. Bak de kwarkbroodjes 13 minuten in de oven. Meng in de tussentijd 2 el koffiemelk met 1 el kaneelsuiker. Bestrijk na 13 minuten de kwarkbroodjes hiermee en bak ze nog een paar minuten verder in de oven tot ze licht goudbruin geworden zijn.