Chinese bami

Chinese bami
Chinese bami

Chinese bami

Ben jij ook zo gek op bami van de Chinees? Je kan dit nu heel simpel zelf thuis maken.
3.79 van 14 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Diner, Hoofdgerecht
Keuken: Aziatische
Trefwoord: bami, Chinese bami
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 12 stuks mie nestjes gekookt en afgekoeld (geen must maar is lekkerder)
  • 1/2 kip bouillonblokje
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 150 gram hamblokjes
  • 1/2 theelepel trassi niet een te grote theelepel gebruiken
  • 1 theelepel sambal badjak
  • 1 ei losgeklopt (klein ei gebruiken anders de helft van een ei)
  • handje diepvries erwtjes of uit blik
  • olie

pittige satésaus

  • 2 grote eetlepels pindakaas naar keuze
  • 5 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel sambal badjak minder als je niet van pittig houdt
  • 1/4 theelepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel ketchup
  • snufje peper
  • water naar eigen dikte toevoegen

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de pittige satésaus. Voeg water naar eigen inzicht toe. Verwarm de satésaus even kort op het fornuis wanneer je de satésaus nodig hebt.
  • Verhit olie in een wok en bak en bak de uien met de sambal en de knoflook. Voeg de trassi toe, verkruimel het 1/2 bouillonblokje erbij en bak dit kort mee.
    Voeg dan de hamblokjes en de diepvries erwtjes toe en roerbak weer kort mee.
  • Voeg de afgekoelde mie toe en hussel alles goed door elkaar. Zet het vuur nu laag en roer het los geklopte ei erdoor. Laat nog even op laag vuur staan.
  • Wil je de gemarineerde kip erbij eten, dan kan je dit het beste bakken nadat je de bami klaargemaakt hebt.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer