kruidige gamba's met kerriemayonaise

KokenKoken
kruidige gamba's met kerriemayonaise
Deel met je vrienden:

Wie jarig is mag het menu die dag kiezen toch 😉 Daarom kies ik vandaag deze kruidige gamba’s met kerriemayonaise. Ik vier nooit mijn verjaardag maar vind het natuurlijk wel leuk om lekker te eten. Deze kruidige gamba’s maakte ik pasgeleden voor het eerst en sindsdien zijn ze thuis een hit. Vind ik totaal niet erg! Ze zijn namelijk erg simpel en snel te bereiden. Je kan er ook alle kanten mee op. Wij eten de gamba’s vanavond met verse friet en een simpele salade. Je zou eventueel ook een maaltijdsalade met de kruidige gamba’s kunnen maken. Ook lekker is om een bekertje slagroom toe te voegen voor romige gamba’s. Je kan met dit recept dus alle kanten op!

Ik gebruik voor dit recept diepvries gamba’s die al schoongemaakt zijn. Dit scheelt je namelijk ontzettend veel tijd en werk. Laat de gamba’s wel ontdooien voor je ze gebruikt.

recept kruidige gamba’s met kerriemayonaise

borrelsnack, kruidige gamba's met zelfgemaakte kerriemayonaise

Kruidige gamba’s met kerriemayonaise

deze kruidige gamba's met kerriemayonaise zijn simpel te maken en ontzettend lekker.
5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Bijgerecht, Borrelhapje
Keuken: Nederlandse
Trefwoord: gamba’s, gebakken gamba’s, kerriemayonaise, kruidige gamba’s, recept
Voorbereidingstijd: 3 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 13 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram diepvries gamba's ontdooid
  • 2 tenen knoflook geraspt
  • snuf chilivlokken
  • 1,5 theelepel kerriepoeder
  • 1,5 theelepel paprikapoeder
  • 1/3 theelepel knoflookpoeder
  • 1/3 theelepel uienpoeder
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 1 eetlepel honing
  • handje peterselie fijngehakt
  • zonnebloemolie

KERRIEMAYONAISE

  • 4 eetlepels mayonaise flinke eetlepels
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • snuf chilivlokken optioneel
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 1/3 theelepel uienpoeder
  • 1/3 theelepel knoflookpoeder
  • scheutje water
  • 1/2 tl kurkuma

Instructies

  • Meng voor de kerriemayonaise alle ingrediënten. Simpel hé. De kerriemayonaise kan je prima een dag van te voren klaarmaken.
  • Dep de gamba's iets droog. Meng de gamba's met een scheutje zonnebloemolie, alle specerijen en knoflook. (behalve de honing en peterselie). Verhit een scheutje olie in een wok of hapjespan. Bak de gamba's in 3-5 minuten gaar. Hussel de gamba's tijdens het bakken om. Voeg na 2 minuten een flinke eetlepel honing toe. De gamba's gaan dan karameliseren. Bestrooi vlak voor serveren de kruidige gamba's met de fijngehakte peterselie.
  • TIP: Het lekkerste resultaat krijg je als de gamba's even een half uurtje (langer mag ook) kunnen marineren.
  • Serveer de gebakken gamba's met de zelfgemaakte kerriemayonaise.

TIP: ben je ook een gamba liefhebber? Maak dan gerust een dubbele portie klaar…..dat komt zeker wel op 🙂

gamba’s als borrelsnack

Deze gamba’s met kerriemayonaise zijn overigens ook heerlijk om als (verjaardag) snack te serveren. Is weer eens iets anders dan het standaard plakje kaas en/of leverworst. Al blijft dat overigens altijd wel erg lekker. Zoals je op de foto kunt zien, smullen de kids er ook van. Tegenwoordig verdeel ik de gamba’s dan ook eerlijk. Zo weet ik zeker dat er geen ruzie ontstaat tijdens het eten. Althans…..geen ruzie over wie de meeste gamba’s eet 😉

Andere lekkere recepten met gamba’s zijn: salade met gegrilde gamba’s en courgette, salade met knoflook-honing gamba’s of de pasta met spinazie en gamba’s

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook of Instagram. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.