kip in limoncello ovenschotel

KokenKoken
kip in limoncello ovenschotel
Deel met je vrienden:

Dat ik in mijn omgeving vertelde dat ik kip in limoncello ging maken waren de reacties erg verbaasd. Dat kan toch nooit lekker zijn was eigenlijk het enige wat ik hoorde. Ik kan je vertellen….het was zalig! Het is misschien niet heel voor de hand liggend maar juist dat maakt het zo verrassend. Het is trouwens ook een heel leuk recept om klaar te maken met Kerst. Wij hebben het niet helemaal op de Italiaanse manier gegeten want wij hebben er zelfgemaakte friet bij gegeten maar je kan er natuurlijk ook lekkere Italiaanse gekruide gebakken aardappeltjes bij maken. Het gerecht vraagt wel iets voorbereiding wat het lekkerste resultaat krijg je als de kip de kans krijgt om 24 uur te kunnen marineren.

Recept kip in limoncello ovenschotel

kip in limoncello

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Keuken: Italiaanse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 dag 40 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 150 milliliter Limoncello
  • 1 citroen
  • 3 tenen knoflook in dunne plakjes gesneden
  • 7 takjes verse rozemarijn
  • 4 kipfilets
  • 1/2 bol mozzarella
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • peper en zout
  • olijolie
  • snuf chilivlokken
  • 2 rode uien in dunne halve ringen gesneden
  • 1-2 eetlepels honing

Instructies

  • Vet een ovenschaal in met olie. Smeer de bovenkant van de kipfilets in met een dun laagje honing en bestrooi met peper en zout. Meng 150 milliliter limoncello met de rasp van 1 citroen, de sap van een halve citroen, peper, zout, snuf chillivlokken, de knoflook, de uien, en de blaadjes van de rozemarijn. Giet het limoncello mengsel in de ovenschaal en laat afgedekt minimaal 8 uur marineren.
  • Als de kip lang genoeg gemarineerd heeft verwarm dan oven voor op 200 graden. Scheur de halve bol mozzarella in stukken en leg deze over de kip. Bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaas en een snuf zwarte peper. Bak de kip in limoncello in 25-30 minuten gaar.

 

De kipfilets in de limoncello marinade.
De kipfilets na 8 uur marineren en gebakken in de oven met mozzarella en Parmezaanse kaas.
Niet heel Italiaans om het met zelfgemaakte patat te eten maar wel heel erg lekker. Ik had er overigens wel aioli bijgemaakt maar die ben ik vergeten om op de foto te zetten.

Deze recepten met kip vind je misschien ook lekker